René Becker

De Groningse volkszanger René Becker trakteert in de nadagen van zijn jubileumjaar 2014 de fans en liefhebbers van het Nederlandse lied op een zeer speciale akoestische uitvoering van het lied ‘Jij bent een wonder’. En om het plaatje compleet en zo mogelijk nóg specialer te maken, is voor de hoes van deze ‘kaarslichtversie’ gekozen voor een door René ’s (overleden) moeder getekend portret. Zij staat symbool voor de vrouw uit duizend dromen- zoals die wordt bezongen op  ‘Jij bent een wonder’.
Het is alweer tien jaar geleden dat de eerste versie van ‘Jij bent een wonder’ werd uitgebracht door deze geboren zanger uit Stadskanaal. Ooit begon hij met zingen in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging. Inmiddels worden zijn singles als ‘Ogen Dicht en Doorgaan’, ‘Een en al gezelligheid’, ‘Daarom leef ik’, ‘Als een komeet’ evenals de liedjes van zijn twee albums, overal gedraaid. Zijn tienjarige artiestenjubileum vierde René Becker trouwens op 12 september met een bijzonder geslaagd live concert.
“In mijn jubileumjaar, tien jaar na het uitbrengen van mijn eerste single ‘Jij bent een Wonder’, kies ik ervoor om als dank voor de tien fantastische jaren de muziekfans van het Nederlandse lied een akoestische versie van het origineel uit te brengen”, aldus René. Zo’n succes mag gevierd worden, vandaar dat René Becker het Gronings Goed is van deze week.

René Becker