SJS wint ruim; WVV pakt puntje

REGIO – Op zaterdag klimt SJS langzaam naar de subtop na de derde overwinning in vier wedstrijden. Een dag later sprokkelde WVV opnieuw een puntje, dit keer door gelijk te spelen tegen Dalen. De topper in de derde klasse tussen Musselkanaal en Valthermond bleef onbeslist.
Aan de Julianastraat was SJS met 5-2 te sterk voor SVN’69. Door de derde overwinning in vier wedstrijden is de ploeg uit Stadskanaal opgeklommen naar de achtste plaats in de derde klasse, met uitzicht op meer. Dankzij Johan van Klinken, Richard Veldhuis, Jan Springer en twee treffers van Kay Rijkens mocht trainer Loewie Piebes rustig op de bank achterover leunen. Klassegenoten Onstwedder Boys  en SC Scheemda verloren weer eens. De oranjehemden kregen fors op de broek van ZZVV met 5-1, de enige Onstwedder treffer werd gemaakt door Harm Visser. Scheemda verloor thuis met 3-1 van BSVV en de positie van de Scheemders is met nul punten uitzichtloos.
Op de zondag staat WVV in de eerste klasse keurig in de middenmoot. Tegen laagvlieger Dalen werd er thuis echter slechts een puntje gepakt. Een achterstand bij rust werd door sterkhouders Martijn Drent en Marcel Smit na de thee omgebogen in een 2-1 voorsprong. In de 73e minuut kwam Dalen echter langszij. Beide ploegen eindigden het duel overigens met 9(!) man. Voor WVV konden Anton Hekman en Mart van der Veen inrukken. Een treetje lager won Noordster voor de derde keer op rij, dit keer op bezoek bij Peize. De doelpunten werden gemaakt door Kees Dun en Casper Boneschansker. Het werd 2-1 in het voordeel van de Pekelders. Klassegenoot Hoogezand speelde op visite bij Annen gelijk. Aan de Kruisakkers eindigde het zoals het begon: 0-0.
In de derde klasse C maakten ZNC en Heiligerlee er een spektakelstuk van. Zuudbrouk won echter van de Kloosterholtjers. Dankzij Joop Uuldriks, Jordy Brust, Jan Rolf ten Hove en Harmen Hager werd het 4-3 voor ZNC. De doelpunten voor Heiligerlee werden gemaakt door Gert Reininga, Niels van Delden en Martin Koning.
In die andere derde klasse werd er al weken toegeleefd naar de derby Musselkanaal versus Valthermond. Helemaal nu de Mondkers de koppositie hadden veroverd was Musselkanaal gebrand op een goed resultaat. De wedstrijd bleef qua score echter in evenwicht. Ferdinand van der Sluis scoorde als enige voor de groenwitte formatie van Wilbert Arends. Goaltjesdief Edwin Drenth was de enige doelpuntenmaker voor Valthermond: 1-1.
De derby tussen MOVV en BATO in de vierde klasse C was een prooi voor de thuisploeg. Met de koppositie in bezit is het gemakkelijk voetballen voor MOVV. Dankzij Wouter Wagena en goalgetter Danny Blaauw won MOVV met 2-0. ASVB won uit met 4-1 van Hoogkerk dankzij treffers van Michael Sypre (2x), Patrick Luppes en Jasper Huls. In de ‘Drentse’ vierde klasse voegde SC Stadskanaal opnieuw drie punten toe aan haar subtotaal. Op sportpark Pagedal werd het 4-1 tegen Valther Boys. Roy en Dennie Feiken en tweemaal Tristan Rotman zorgden ervoor dat Stadskanaal mag blijven dromen van het kampioenschap. Concurrent FC Ter Apel’96 kwam tegen Weerdinge namelijk niet verder dan 1-1. Patrick Bults scoorde als enige voor de grensbewoners. Pekelder Boys kreeg op hetzelfde niveau fors op de broek van Gieten. Op sportpark De Goorns werd het maar liefst 7-0.

Amateurvoetbal: MOVV - VV Bato