WK 100 kilometer in Winschoten

WINSCHOTEN – De Run van Winschoten krijgt tijdens haar veertigste editie een extra dimensie. De organisatie heeft vorige week tijdens de IAU meeting in Doha (Qatar) te horen gekregen dat Winschoten in 2015 het WK 100 kilometer mag organiseren. Wij zijn als organisatie van de RUN trots dat we het WK weer mogen organiseren, een mooie opsteker, want vanaf nu gaan alle commissies onder aanvoering van bestuur, de race director en de eventmanager volop bezig met de organisatie van het wereldkampioenschap”, aldus racedirector Liesbeth Jansen. “Natuurlijk zullen de overige onderdelen: de 50 km, de estafette 10×10 km, de Lutje RUN en de wandeltocht ook de aandacht krijgen die ze verdienen.”
De eerste reacties van de landen die bij het WK 100 km in Doha aanwezig zijn, zijn zeer positief. Velen komen met plezier weer naar Winschoten, daarmee aangevend dat de STUW en de RUN een goede naam hebben en garant staan voor een mooi weekend en een goede wedstrijd.