Noordster wint voor vierde keer op rij; Bellingwolde klopt Wildervank

Amateurvoetbal: VV Bellingwolde - VV Wildervank

REGIO – Behoudens SJS is het op de zaterdag niet best gesteld met de Oost Groninger clubs. In Nieuw Buinen wist WVV weer eens te winnen en Noordster pakte voor de vierde keer op rij de winst. In de derde klasse won Bellingwolde ondanks een mannetje minder van Wildervank en haalde SC Stadskanaal uit met 7-0.

In Bovensmilde heeft SJS met minimaal verschil gewonnen van thuisclub BSVV. De Knoalsters wonnen in Drenthe met 1-0 door een doelpunt van Kay Rijkens. Met de vierde winst in de afgelopen vijf wedstrijden gaat het goed met SJS, dat zich steviger in de overgrote middenmoot heeft genesteld. Klassegenoot Onstwedder Boys kreeg opnieuw op de broek, ditmaal thuis tegen Fit Boys. De groengele equipe uit Beilen won met 3-2 op De Boskamp. De Onstwedder treffers werden gemaakt door Harm Visser en Gerco Scheper. Hekkensluiter SC Scheemda heeft het tweede puntje aan haar totaal toegevoegd. De degradatiekraker tegen SCN eindigde in 1-1. Brian Drewel maakte de Scheemder treffer

VVS Oostwold verloor in de vierde klasse met ruime cijfers van koploper Pelikaan S. De ploeg van mecenas Wim Bulten won met maar liefst 11-1. De doelpunten werden haast evenredig verdeeld. Freddy de Grooth maakte er zes, oud-prof Petrit Hoxhaj drukte vijf keer af. HS’88 verloor thuis met 3-2 van Be Quick. De Hoogezandster treffers werden gemaakt door Henk Vrieling en Niels Londeman. Daar waar VVS en HS’88 dus verloren, wist Westerlee wel een puntje te pakken. Op Koeperlaan kwam het tegen Corenos niet verder dan 2-2. Jan Nomden en Jan Willem Evers scoorden voor Westerlee. In de andere vierde klasse gaat het bergafwaarts met SV Mussel. De equipe van trainer Jan Moes verloor uit bij VVAK met 2-0 dankzij twee doelpunten van Marco Hartman. Door de nederlaag staat ‘de SVau’ voorlaatste.

Zondag

In de zondag eerste klasse heeft WVV een knap resultaat tegen Nieuw Buinen weten neer te zetten. Het Winschoter voetbalbolwerk won op ‘Buunerdrome’ met 2-0 van de plaatselijke trots. Door de zege hoeft de ploeg van trainer Robert Bos niet meer naar onderen te kijken. De doelpunten werden gemaakt door Martijn Delger (vorig seizoen nog actief in de vijfde klasse) en Martijn Drent.

Op zondagmiddag heeft Noordster voor de vierde keer op rij weten te winnen. Ditmaal was Roden aan de beurt. Onder andere dankzij treffers van Kees Dun (2x) en Kevin Veld won Noordster met 4-2 en is het opgerukt naar de vijfde plaats. Daarmee passeerde het Hoogezand op de ranglijst, want dat verloor thuis met 3-2 van Actief. Daarmee is er een einde gekomen aan een mooie zegereeks. De Hoogezandster treffers werden gemaakt door Joey Seip, die twee keer de bal ‘in het mandje’ legde.

Een treetje lager heeft Veendam 1894 voor de eerste maal in dit seizoen weten te winnen. In de degradatiekraker tegen Zuidlaarderveen werd er met 3-0 overtuigend gewonnen. Ook Bellingwolde pakte de winst. In een confrontatie tegen Wildervank werd er met 2-1 afgerekend met de subtopper. Nadat Melvin Ubels de thuisploeg op voorsprong zette, pakte Jan Bahlmann zijn tweede gele kaart voor Bellingwolde. Die ondertalsituatie leek de ploeg fataal te worden, helemaal nadat Marcel Gelderloos de gelijkmaker produceerde. Desondanks bleven de drie punten in Bellingwolde. Met zijn tweede treffer was Melvin Ubels het goudhaantje.

Muntendam heeft dankzij een klinkende 4-0 overwinning op Siddeburen de bovenste plaatsen in het vizier. Dankzij Jarno Drent, twee goals van Michael Ploeger en Arjan Faber staat Muntendam momenteel vijfde. Met rivaal ZNC is het daarentegen wat minder goed gesteld. Uit bij laagvlieger VAKO kwam het niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Goalgetter Emiel Staal wist er weer twee aan zijn totaal toe te voegen, de andere Broekster treffer werd gemaakt door Joy van der Laan.

In Boven Pekela was Pekelder Boys kansloos tegen de dadendrang van SC Stadskanaal. Daar waar het vorig jaar zo goed ging met de Pekelders, is het dit jaar allemaal iets minder. Tegen SC Stadskanaal – dat een surplus aan kwaliteit herbergt – moest doelman Robbert Zuur maar liefst zeven keer ‘vissen’. Dankzij driemaal Robert Oosting en twee ‘doppelpackers’ van Tristan Rotman en Sten Vos mag Stadskanaal haast de winterbanden onder de kampioenskar monteren.

In de onderste regionen van het amateurvoetbal werd de Bellingwedder derby afgewerkt. Veelerveen en Wedde vochten om de eer van dit deel van Westerwolde. Het werd een eenzijdig schouwspel, dankzij de watervlugge spitsen Rico van Heumen (3x) en Ezra Abbas (2x). De overige Wedder treffers werden gemaakt door Jan Blaauw en Tom Nitters. De eer voor ‘Vallerveen’ werd gered door Geerd Dekker.

Amateurvoetbal: VV Bellingwolde - VV Wildervank