Bé Zwiers trekt de kar voor Partij voor het Noorden

OOSTWOLD – Voormalig PvdA-wethouder Bé Zwiers is de lijsttrekker voor de Partij voor het Noorden bij de Statenverkiezingen in 2015. De ervaren bestuurder hoopt de partij met zijn kandidatuur terug in Provinciale Staten te loodsen, nadat toenmalig lijsttrekker Johannes Veerenhuis-Lens de partij verliet en zelfstandig verder ging.

De partij heeft het standaard standpunt dat Groningen meer moet profiteren van de gasbaten opnieuw prominent op haar agenda staan. Daarnaast wil de PvhN veiligheid voor de inwoners van Groningen waarborgen.

Naast de kandidatuur van Zwiers is Leendert van der Laan de nummer twee van de partij. Partijprominent Geert Staats staat vijftiende op de kieslijst en voormalig marathonschaatser en Elfstedentochdeelnemer Jan Uitham is voor de vierde keer lijstduwer van de partij.