Einde verbouwing dorpshuis De Voortgang in zicht

WEDDE – De verbouwing van het dorpshuis De Voortgang in Wedde nadert zijn einde. Het oude gedeelte van de voorziening dateerde uit 1999 en voldeed niet meer aan de HHCP-norm. Secretaris Trijnie Spa van Stichting Buurthuis Wedde is blij met het resultaat.
Er is in het afgelopen half jaar namelijk veel gebeurd. In april gaf eigenaar gemeente Bellingwedde de opdracht om te starten met een aanbouw van het dorpshuis. Daarmee krijgt het weer de uitstraling van een boerderij, die ooit tot halverwege de vorige eeuw op dezelfde plek stond. Nadat die aanbouw en verbouwing was afgerond, mocht de beherende Stichting Buurthuis Wedde aan de slag. Het onderhoud van het interieur valt namelijk onder het stichtingsbestuur. Onder hun leiding hebben vele vrijwilligers zich ingezet en heeft het dorpshuis aan de binnenkant een grote schilderbeurt gekregen, is er nieuwe vloerbedekking aangelegd en sfeerverlichting aangebracht. Ook de keuken werd grondig gerenoveerd en uitgebreid, zodat het aan alle eisen van de tijd voldoet. “Het was een grote klus, we waren de laatste weken meer in het dorpshuis dan in ons eigen huis”, lacht Trijnie Spa. “Wel heeft alles gewoon doorgedraaid en alle verenigingen konden gebruik maken van het dorpshuis. Overdag zat het werkvolk erin, daarna moest er opgeruimd worden want ’s avonds kwamen de verenigingen.” Aan vrijwilligers geen gebrek, want de leden van zangvereniging Crescendo en de Vrouwen van Nu hebben ervoor gezorgd dat het pand van boven naar beneden een grondige schoonmaakbeurt heeft ondergaan. “Dat was grandioos”, vindt Spa. “Als bestuur kunnen we dat ook niet allemaal ophoesten en we hebben een oproepje gedaan wie zou willen meehelpen. Deze verenigingen hebben zich van hun beste kant laten zien, geweldig.” Het einde is in zicht, als alles goed verloopt wordt het pand aanstaande donderdag opgeleverd.
Enkel de bar moet dan nog worden ingericht, dat gaat vermoedelijk in januari gebeuren. Tot dat moment zullen de pachter en de gebruikers het even moeten doen met de oude bar. Maar ook dat komt in Wedde vast allemaal goed.