Honderden judoka’s bij Internationaal toernooi in Veendam

VEENDAM – Het was een fascinerend gezicht. Afgelopen zaterdag kwamen er honderden judoka’s in actie tijdens het zevende internationale judotoernooi in Veendam en dat leverde prachtige beelden op. Maar liefst 600 judoka’s uit Nederland, Zweden, Duitsland, Denemarken en zelfs een selectieteam uit Algerije maakten hun opwachting in de Parkstadhal en de Sorghvliethal in Veendam. Het toernooi werd zoals gebruikelijk georganiseerd door Judoschool Veendam. De Paul Siekman Bokalen, een wedstrijd voor de best presterende vereniging van de dag, werd eveneens uitgereikt. Judoschool Bushi uit Arnhem werd in deze competitie eerste, gevolgd door Judovereniging Zempo uit Oude Pekela en het organiserende Judoschool Veendam.
Er bleven dan ook veel medailles in de Parkstad, dankzij de inzet van de Veendammer judoka’s. Judoschool Veendam had met Anas Schreuder, Lars van Oostrum en Anniek Potze drie gouden medaillewinnaars en zilver was er voor Koen van der Beek, Daniël van der Woude, Thijs Hensens en Ingrid Engwerda. Het brons kwam toe aan Bas Bodde, Caitlin Keizer, Zoé Klunder, Sarah Hector, Luuk Bodde, Wouter Hesse, Sije Wiersma en Patrick van der Laan, Annelie Bultena en Amy Smit.De judoka’s van Judovereniging Zempo en Judo Instituut Noord sleepten twaalf prijzen in de wacht. Een eerste prijs was er voor Melvin Struijk uit Winschoten, terwijl ook Amanda Lich en Jurrien Kugel de winst pakten.  Een tweede prijs werd er gewonnen door Nick van der Laan. De sterk judoënde Kelly Oetera uit Stadskanaal wist het uitstekend te doen. In een sterke klasse tot 63 kg. werd ze uiteindelijk derde . Ook een derde prijs werd er gewonnen door Myron Wiehink en Jan Willem Loer.

IVJK judotoernooi op zaterdag 13 december 2014 in de Parkstadhal in Veendam met ruim 600 deelnemers uit onder andere Nederland, Duitsland, Zweden, Denemarken en Algerije