Leegstaande woningen De Wissel in Midwolda worden opgefleurd

MIDWOLDA – Inwoners van Midwolda gaan samen met kunstenaar Holleman aan de slag om leegstaande woningen aan de Wissel in Midwolda op te fleuren. Deze woningen staan (op een na) al geruime tijd leeg. Een invulling is er nog niet voor gevonden. Dorpsbelangen Midwolda, Groninger Huis en de gemeente Oldambt hebben hun handen in één geslagen en willen iets doen met die tijdelijke leegstand. Het doel is om de woningen gedurende de leegstand en antwoord op de toekomst de woningen op te fleuren.
Het plan is om verschillende groepen bewoners uit Midwolda, een kijk op het heden, verleden en toekomst van het dorp te laten schilderen op panelen. Die panelen worden dan aan de woningen gemonteerd. Het ligt ook in de bedoeling om de beschilderde panelen te exposeren.
Niet alleen bewoners steken de creatieve handen uit de mouwen. Ook leerlingen van basisschool de Meerkant, mensen uit dagopvang ‘Kleine Haven’, jongeren, ouderen en kunstenaars  zijn gevraagd om de uitdaging aan te pakken om de Wissel op te fleuren. Op zaterdag 20 december vanaf 10.00 uur gaan deze mensen aan de slag in de boerderij van Stichting Mardan, naast de ijsbaan aan de Hoofdweg 73 in Midwolda. De creaties worden later bevestigd aan de woningen aan de Wissel.