Wim Orsel

Als er iemand in de Kanaalstreek wel een bekend gezicht is, dan is het Wim Orsel wel. Met zijn karakteristieke lange baard is hij een opvallende verschijning en de man heeft het hart op de juiste plaats, getuige zijn inzet voor de WSW in de gemeente Stadskanaal. Het was dan ook niet verwonderlijk dat juist hij met een vracht aan voorkeursstemmen voor de SP werd verkozen in de raad van de gemeente Stadskanaal.
“In eerste instantie dacht ik al: dit is niks voor mij”, laat Orsel weten. “Verschillende mensen om me heen zeiden dat ik het kon proberen en dat ik alsnog kon stoppen als het niet bij me zou passen. Het is nu gebleken dat het inderdaad niet zo mijn ding is, het formele, het past gewoon niet bij me. Op een gegeven moment ging ik er met lood in de schoenen naartoe. Maar het is meer, een stapeling van dingen. Dat alles bij elkaar heeft mij doen besluiten te stoppen.”
Orsel blijft overigens wel bestuurslid van de partijafdeling en hij wordt opgevolgd door Gerrie Kremer, voormalig raadslid van de Partij van de Arbeid. “Ik draag het met een gerust hart over. Volgende week begint de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen en kan ik me daar voor inzetten. Het bestuur blijf ik namelijk doen, dat gaat gewoon door.”
Die inzet wordt beloond, want Wim Orsel is dan ook het Gronings Goed van deze week.

STADSKANAAL - Wim Orsel