WVV met goed gevoel de winter in; Noordster op stoom

Overzicht amateurvoetbal

REGIO – Voor SC Scheemda dreigt het een dramatisch seizoen te worden en ook SV Mussel heeft het op de zaterdag erg lastig. WVV mag een positief tussenrapport presenteren na de promotie en ook Noordster is er weer helemaal bovenop. Bellingwolde pakt opnieuw belangrijke punten en Musselkanaal gaat met een kater richting de kerst.
In Hollandscheveld ging het voor SC Scheemda opnieuw helemaal mis tegen de plaatselijke trots. Want er werd opnieuw verloren, dit keer kregen de Scheemders met 9-0 aan de broek. De jeugdige ploeg van trainer Bert de Vries mag zich opmaken voor de vierde klasse, want de situatie is met nul punten uitzichtloos. Dat geldt nog niet voor SV Mussel, maar dat er zorgen zijn op De Slenk is een understatement. In Oosterwolde werd er met liefst 7-1 verloren van De Griffioen. Met acht punten staat ‘de SVau’ voorlaatste in de Drentse vierde klasse. Evenals vorige week maakte good-old Martin Drent de enige treffer voor de ploeg van trainer Jan Moes.
In de ‘Groningse’ vierde klasse heeft VVS Oostwold voor een verrassing gezorgd. In Middelstum wist de ploeg van oud-prof Jan Veenhof met 2-1 te winnen. Leon Boer en Pieter Kelder waren de goudhaantjes voor VVS, dat door de overwinning weer aansluiting heeft gevonden met de voorlaatste plaats. Ook Westerlee pakte opnieuw de overwinning. Op ‘Koeperlaand’ werd VVK in een spectaculaire wedstrijd met 5-3 geklopt. Door de tweede winst op rij is Westerlee niet meer het zorgenkindje. Dankzij Jan Nomden (2x), Jan Jager, Mike van Delft en Ronald Miltenburg heeft het andere Oranje nu 13 punten en daarmee passeert het HS’88 op de ranglijst. De paarswitte formatie uit Hoogezand op haar eigen sportpark De Kalckwijk met 5-0 van titelkandidaat Mamio.
Een dag later is WVV erin geslaagd om de eerste seizoenshelft prima af te sluiten. Op ‘Kardinge’ wonnen de Winschoters met 3-2 van GVAV Rapiditas en WVV gaat dan ook met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg heeft laten zien zich staande te kunnen houden in de eerste klasse. Dankzij Martijn Drent, Gert Nieboer en Kevin Wiegman kan trainer Robert Bos de champagne ontkurken met de Kerst. Ook Noordster mag tevreden richting het Kerstdiner gaan. Voor de vijfde keer op rij heeft de equipe van Bernd van Bolhuis de winst weten te pakken en Noordster is dan ook opgerukt naar de derde plaats in de tweede klasse. Thuis werd Zwartemeer met liefst 8-3 opzij gezet. Doelpuntenmakers waren Kees Dun, Casper Boneschansker en Ronald Paans (allen twee keer), terwijl Mark Wever en Gerhardus Abbas beiden één keer succesvol afdrukten.
In de derde klasse heeft Bellingwolde wederom belangrijke punten gepakt. De van een schorsing teruggekeerde Jan Bahlmann liet zien waarom zijn aanwezigheid zo belangrijk is, want door twee doelpunten van hem werd ZNC met 2-1 opzij gezet. Na de thee wist alleen Joop Uuldriks nog wat terug te doen voor de Zuidbroek Noordbroek Combinatie. Op bezoek bij HSC wist Wildervank eveneens met 2-1 te winnen en daardoor staat Wildervank op een prima vierde plaats. Doelpuntenmakers in Hoogezand waren Peter Mans en Vincent van Marle voor Wildervank. Ook Heiligerlee heeft de drie punten weten te behouden. Op sportpark De Hoogte werd in een degradatiekraker VAKO opzij gezet met 5-2. Goaltjesdieven Niels van Delden (twee keer) en Martin Koning scoorden en twee treffers van Mike Otter maakten het telraam van vijf vol.
Musselkanaal heeft daarentegen haar prima eerste seizoenshelft niet goed weten af te sluiten. In Emmer Compascuum werd er met 4-1 verloren. Na een 2-0 ruststand maakte Rick Berends nog de ‘Anschlüsstreffer’, maar CEC wist daarna nog uit te lopen. Door de nederlaag is Musselkanaal gezakt naar de vijfde plaats.
In de vierde klasse C hebben MOVV en ASVB hun nek-aan-nekrace hervat. Nadat De Witte Muizen vorige week in Midwolda wonnen staan de ploegen gelijk in het puntenaantal. MOVV mocht haar zelfvertrouwen opvijzelen tegen laagvlieger Meeden. De Meedenaren waren geen partij voor de individuele klasse van ‘Midwól’. De gebroeders Danny (driemaal) en Jordi Blaauw maakten het verschil: 4-0. ASVB maakte echter ook geen fout, want in Blijham werd er met 3-0 gewonnen, dankzij Tim Renken (twee keer) en Quincy Meesters. De titelstrijd in deze klasse is dus razendspannend.