Hennie Hemmes

De lijst met Twitter Wethouder Top 100 is uit en daarbij valt één naam direct op. Hennie Hemmes is namelijk op plek twee beland. Twee! De Pekelder zal het ongetwijfeld niet op zijn lijstje met belangrijke aandachtspunten hebben staan, maar het is in elk geval duidelijk dat Hemmes deze plek zeker toekomt.
Want wie @henniehemmes scherp in de gaten houdt ziet dat de SP-wethouder geen mogelijkheid onbenut laat om zijn mening te geven op het World wide web. Als het gaat over de afbraak in de zorg, het gebrek aan steun vanuit Den Haag voor Oost Groningen of de provincie als wingewest, Hemmes heeft zijn mening klaar.
Of het altijd handig is? Collega politici in de regio twijfelen eraan, maar feit is dat de mening van Hemmes ertoe doet. Altijd rechtlijnig, geen dubbele agenda en het beste voor hebben met Pekela. Vanuit een rood gedachtegoed, iets waar de Partij van de Arbeid volgens hem nog iets van kan leren.
De mening van de twitterende wethouder mag zeker niet onder stoelen of banken worden geschoven, vandaar dat Hennie Hemmes ‘oet Pekel’ het Gronings Goed is van deze week.

OUDE PEKELA - Hennie Hemmes