Jurrie Nieboer

Naast fractievoorzitter in de gemeente Oldambt is Jurrie Nieboer campagneleider voor de Partij voor het Noorden richting de Statenverkiezingen. Thema: op eigen kracht, voor een Sterk Groningen!
De komende Statenverkiezingen, in maart 2015, doet vanzelfsprekend de Partij voor het Noorden weer mee. De kieslijst is klaar, het programma nagenoeg en de campagne is in de maak.
Lijsttrekker is de Oldambtster Be Zwiers uit Oostwold, een ervaren en bevlogen politicus. De lijst bestaat uit 16 enthousiaste mannen en vrouwen, waarbij we trots zijn dat Jan Uitham, de schaatslegende,  (volgend jaar 90 jaar) voor de 4e keer als lijstduwer optreedt. Belangrijkste thema voor de Partij voor het Noorden blijft de gaswinning, de hieruit voorkomende bevingen en de aan het Noorden toebedeelde baten van het aardgas.
Allereerst de aardgaswinning; wij willen dat de provincie zelf ‘een hand aan de kraan’ krijgt. Het nieuwste gasbesluit, een reductie van 7% stelt helemaal niks voor! Veiligheid voor alles! Het is waanzin dat huizen, monumentale panden en andere gebouwen beschadigt raken door de gaswinning.
Daarnaast moet alle schade worden gecompenseerd. En ook zo snel mogelijk. 1.2 miljard? Moet het 2 miljard worden? Nonsens! Al moet het 10 miljard of meer worden, alles moet worden vergoed en we willen resultaten zien. Niet dat ellenlang vergaderen!
Daarnaast wil de Partij voor het Noorden dat het Rijk 1% van alle reeds gewonnen en nog te winnen gas in een Gronings gasfonds stopt. Met de inflatie meegerekend is dit al snel 5 miljard Euro.
Met dit geld willen we investeren in de toekomst van Groningen in de breedste zin van het woord. Kernwoorden als leefbaarheid, sociaal beleid, krimp, grensoverschrijdende handel, werkgelegenheid, zorg en tal van andere belangrijke zaken voor onze provincie komen dan ook voorbij in ons programma.
Vier jaar geleden waagde debatleider van Mannekes zich in de tv-debatten nog aan de vraag “begint u nu al weer over de aardgasbaten?”
Grappig, vier jaar later is het actueler dan ooit en heeft opeens bijna elke landelijke partij de mond,en hun programma, vol van/over bevingen, baten en veiligheid. En laat één ding duidelijk zijn, we vertonen geen Calimero-gedrag! We willen gewoon waar we recht op hebben. Niet meer en niet minder. We wonen in de mooiste en rijkste provincie van Nederland  maar passen ervoor dat we de grond onder, en daarmee onze huizen zien verzakken en machteloos moeten staan kijken.
Kortom meer Groningen en minder Den Haag.

Jurrie Nieboer