Terug en Vooruit met… Ben Schomaker

Voorzitter Stichting
Dorpsbelangen Musselkanaal

Wat was jouw hoogtepunt van 2014?
Voor Musselkanaal was het hoogtepunt ongetwijfeld de opening van MFA Lint en het nieuw ingerichte Centrum, Willem Diemerstraat en Willem Diemerplein door onze Commissaris van de Koning  Max van den Berg. Dit jaar kreeg Musselkanaal eindelijk “smoel”. Heeft nu een  prachtig plein met een fraai overkapt podium waar de Musselkanaalsters trots op mogen zijn. De verlichting van het podium en openbare verlichting wordt via duurzame energie opgewekt. Hiermee is Musselkanaal het eerste dorp in Nederland waar dit is gerealiseerd! De komende maanden gaan we proberen activiteiten en voorstellingen  voor dit podium te ontwikkelen. 
Waar kijk je naar uit in 2015?
In 2015 staan verschillende zaken te gebeuren die positief zijn voor de leefbaarheid van Musselkanaal. Zo komen er  in de periode 27 juli t/m 2 augustus 2015 zeer veel oude schepen naar Musselkanaal. Ook Musselkanaal draagt haar steentje bij aan de festiviteiten rond Stadskanaal 250\400. Verder worden de ophaalbrug over de Akade en de oude Stationsbrug, die toegang geeft tot het STAR-terrein, in het komende jaar opgeknapt. Daarnaast  zijn er plannen om het kunstwerk bij de brug naar de Tweede Exloërmond te renoveren. Er wordt nieuwe straatverlichting aangebracht langs het fietspad van de Markt- Sluis- en Schoolstraat en zijn er gesprekken met de ondernemers over de vraag “Hoe kunnen we gezamenlijk het centrum van Musselkanaal nog aantrekkelijker maken”. Tenslotte ben ik erg benieuwd naar het besluit van de Gemeenteraad over het openhouden van  zwembad “de Horsten”.

MUSSELKANAAL - Ben Schomaker