Valkema sport is een allround sportzaak

VEENDAM – Gezien het enorme aanbod op de running, voetbal, en wandelmarkt en de specifieke eisen voor de individuele sporter, is Valkema Sport aangesloten bij Running, Soccer en Outdoor Center, de gezamenlijke verenigde Nederlandse sportspecialisten. Klanten kunnen er bij Valkema Sport onvoorwaardelijk vanuit gaan dat de medewerkers zich in hun sportbeleving kunnen verplaatsen. Ze beschikken over een ruime ervaring en worden regelmatig bijgeschoold over nieuwe technieken en materialen. Klanten kunnen zelfs een proefritje maken om de nieuwe hardloop, voetbal of wandelschoenen te testen na deskundig advies en met behulp van loopbaan met videoanalyse.
Binnen het unieke sportconcept  zijn ook een sportpodoloog (voetenspecialist) en een manueel praktijk voor Shiatsu, massage en sportverzorging gevestigd. In aparte ruimtes bieden ze hun diensten aan sporters en niet-sporters. Vanaf begin 2015 vestigen zich in de winkel Fysigo en Voedingsadviesburo Van der Linde. Bij Valkema Sport ligt het accent op persoonlijk advies. Zowel de actieve als recreatieve sporter slaagt bij Valkema sport. Ze hebben een zeer ruim en breed assortiment voor iedere tak van sport, en voor elk niveau.
Valkema Sport -Running Center Veendam en Oudman adviseurs Winschoten heeft een aantal regionale hardlo(o)p(st)ers gecontracteerd die bij reguliere wedstrijden meestal het podium mogen betreden. Het betreft de sponsoring van regionale atleten, die deelnemen aan diverse regionale en landelijke wedstrijden. Wat deze atleten karakteriseert is hun passie voor het hardlopen. “Het creëren van een sportieve uitstraling in elk opzicht, identificatie met de loopsport, een prettige omgang bieden en op deze wijze beide bedrijven promoten, dat is het doel dat Valkema Sport -Running Center en Oudman adviseurs met deze sponsoring voor ogen heeft. Lopers en loopsters die onder andere deel gaan uitmaken van dit hardloopteam zijn: Barry Bronsema, Martin Veenhuizen, Jan Venhuizen, Ben Stellingwerf, Mariska Kramer, Marjan Oostinga, Bertha Bruggenkamp en Sanne Tamminga. Het definitieve team wordt in januari 2015 gepresenteerd.” Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de Oudejaarsloop omgedoopt tot de Valkema Sport-Running Center Oudejaarsloop. De oudejaarsloop is met in 2013 900 deelnemers uitgegroeid tot aan één van de grootste loopevenementen aan het eind van het jaar van Noord Nederland. De Oudejaarsloop op zaterdag 27 december is de laatste wedstrijd en prestatieloop van Loopcircuit 2014.