Jonge muzikanten gezocht voor Europees project

OUDE PEKELA – De Rijdende Popschool is op zoek naar jongeren tussen 11 en 18 jaar uit de gemeente Pekela die het leuk vinden om muziek te (leren) spelen in een bandje. Als je nog niets kunt, is dat geen probleem. Als je al een instrument bespeelt, is dat mooi meegenomen. De muzieklessen zijn onderdeel van ComeON!, een Europees project bedoeld om jongeren en ouderen bij elkaar te brengen. Deelname is gratis!

De repetities zijn voornamelijk met de eigen band. Daarnaast is er een aantal gezamenlijke repetities en gesprekken met leden van de shantykoren Snikkevoarders en Snikkewichter. De jongeren krijgen ongeveer tien muzieklessen. De Rijdende Popschool heeft als uitgangspunt dat iedereen muziek kan maken. Als je in een bandje speelt, maak je met elkaar muziek en zo kun je al heel snel liedjes spelen. Noten lezen is hierbij niet nodig.

Het project begint half januari 2015 en eind april 2015 is er een presentatie. Jongeren die optreden niet zo zien zitten, mogen ook gewoon meedoen, want optreden is niet verplicht!

In het kader van het Life Long Learning programma van de Europese Unie wordt in Nederland, Italië, Hongarije, Roemenië en Spanje een project uitgevoerd om ouderen en jongeren bij elkaar te brengen en met elkaar samen te laten werken. Het Nederlandse project wordt gecoördineerd door ICDI (International Child Development Initiatives) in samenwerking met De Rijdende Popschool. Zij hebben gekozen voor de gemeente Pekela om het project uit te voeren. Het Nederlandse intergenerationele project is gebaseerd op samen muziek maken. Ouderen en jongeren gaan samen de uitdaging aan om iets toe te voegen aan de gemeenschap door met elkaar tot een gemeenschappelijk doel te komen: een intergenerationeel concert!

De Rijdende Popschool

De Rijdende Popschool is een muziekschool die naar de mensen toe komt. Kinderen, maar ook volwassenen, spelen met elkaar in een band en leren zo op een ontspannen en speelse manier een instrument te bespelen. Voor meer informatie en opgave, mail naar info@derijdendepopschool of kijk op www.derijdendepopschool.nl