Marktplein, Winschoten

WINSCHOTEN - Tafelhuis afsluiting1

Datum: maandag 22 december 2014

Tijd: 16.00 uur

Tienduizenden euro’s voor Stichting Jarige Job

Wederom een succes, zo mag de tweede editie van het Tafelhuis wel genoemd worden. Want met vereende krachten is er in Winschoten en omgeving een nieuwe actie voor een goed doel uit de grond gestampt. Op initiatief van Ronde Tafel Winschoten wordt dit jaar Stichting Jarige Job ondersteund met financiële middelen, nadat de kas van de regionale Voedselbank vorig jaar werd gespekt. Stichting Jarige Job sluit daar als goed doel echter bij aan, want ook dit doel richt zich ook op minima. De slogan van de stichting is niet voor niets: ‘ieder kind verdient een verjaardag’.

De drie DJ’s Richard Pathuis (RTV Logo), Mitchell Weijermars (Radio Westerwolde en Marco Grimmon (Havenstad FM) zijn de verpersoonlijking van een goede samenwerking tussen verschillende lokale omroepen. Zij hebben sinds donderdag 18 december opgesloten gezeten in het Tafelhuis, een equivalent van het Glazen Huis van 3FM dat al jarenlang door het hele land toert en ieder jaar in een verschillende stad wordt neergezet. Het recept is dus hetzelfde: vijf dagen lang plaatjes draaien en leven op sapjes. Het verschil met vorig jaar? Nou, de plaatselijke ondernemers hebben het initiatief nóg meer omarmd. Niet alleen Ronde Tafel 41 draagt haar steentje aan alle kanten bij om dit mogelijk te maken, ook de plaatselijke horeca doet haar best. Niet voor niets heeft café Dommering op de zaterdagavond een tent op het Marktplein neergezet, zodat velen een feestje konden bouwen voor het goede doel. En op zaterdagmiddag haalden de burgemeesters Pieter Smit (Oldambt) en Janneke Snijder (Bellingwedde) nog voor veel geld speelgoed op uit een winkel, die de burgemeesters de kans gaf om zich uit te leven voor het goede doel.

Groot Groningen neemt een kijkje als de tweede editie van het Tafelhuis op zijn einde loopt. De DJ’s zijn wat vermoeider na bijna vijf dagen afwisselend plaatjes draaien, rusten en slapen, terwijl ze ook wel zin hebben in een goed bord eten. “De vermoeidheid slaat inderdaad wel toe”, geeft Richard Pathuis aan. “We draaien shifts van drie uur en wisselen elkaar zo af.” Marco Grimmon: “Die vijf dagen zijn echt voorbij gevlogen.”

Voordat deze vijf dagen echter voorbij zijn komt de lokale formatie Toost nog even spelen. En met verve, want deze coverband laat op haar gelikte roze schoentjes zien dat muziek maken voor de leek bepaald geen sinecure is. Prachtige gevoelige liedjes, maar ook een flinke portie rock & roll laten de bloedhete studio swingen. The Eagles, The Cooks en het aloude Merry Christmas Everyone schallen over het Marktplein. Dat hoort ook Anita Loonstra, vrijwilligster bij RTV Logo en tijdens deze editie van het Tafelhuis vooral druk met het gedeelte televisie.

Het is opnieuw een groot succes, als blijkt dat er opnieuw veel geld is opgehaald voor het goede doel. Wanneer de drie DJ’s op maandagmiddag 16.00 uur het Tafelhuis mogen verlaten, presenteren ze een cheque van 18.888,64 euro op. Een geweldig bedrag voor Stichting Jarige Job, die vele kinderen uit minimagezinnen hiermee aan cadeaus kan helpen. Maar niet alleen de drie DJ’s, al die vrijwilligers, sponsoren en meelevende Sodommers zijn van soortgelijke klasse. Oost Groningen mag trots zijn op een initiatief als dit, dat Winschoten weer heel even heeft laten beven.

WINSCHOTEN - Tafelhuis afsluiting1

WINSCHOTEN - Tafelhuis afsluiting2

WINSCHOTEN - Tafelhuis afsluiting3