Derde lustrum trekt recordaantal bikkels!

NIEUWE PEKELA – Maar liefst 144 deelnemers trotseerden de kou van het Heeresmeer in Nieuwe Pekela en namen op Nieuwjaarsdag een duik in het water. Jong en oud wilden het nieuwe jaar nat beginnen en het evenement trok dan ook veel bekijks. Het organiserende Scouting Pekela had er een topmiddag van weten te maken, want de vele toeschouwers konden zich opwarmen bij het vuur. Niet alleen het Heeresmeer was het decor voor een Nieuwjaarsduik, ook Kontiki Diving organiseerde een duik en wel bij het Botjes Zandgat in Zuidbroek. Deze duik trok iets minder deelnemers, maar medeorganisator Jacob Voornhout van het duiksportcentrum was tevreden met 105 deelnemers. Burgemeester Eduard van Zuijlen verrichtte hier het startschot, waarna de deelnemers een nat pak konden halen. Na afloop was er warme chocolademelk en snert voor de deelnemers.

NIEUWE PEKELA - Nieuwjaarsduik