PvdA Veendam overweegt ‘Bedum-variant’

VEENDAM – De Partij van de Arbeid in Veendam denkt na om weg te blijven bij de raadsvergaderingen in de Parkstad. Een verklaring van raadslid Klaas Steenhuis op de website van de afdeling laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Volgens Steenhuis wordt Veendam geregeerd door ‘een coalitie van list en bedrog’.  De partij doelt hier op de in haar ogen onduidelijkheid rondom het verlengen van de contracten van de Wedeka-medewerkers die afliepen. Steenhuis beweert dat wethouder Bert Wierenga (VVD) informatie achterhield. “De kwaliteit van de democratie en dus van het debat holt zo ook erg hard achteruit”, meldt Steenhuis in zijn betoog. De sociaal-democraten vinden dat de coalitie zich bij voorbaat eensgezind opduikt, bang om onderuit gehaald te worden. “Misschien dat de cie Van Zijl met voorstellen komt die ruimte biedt om hier nog wat aan te doen. Wierenga wil extra inzetten om de wsw-ers met tijdelijke contracten te plaatsen op vacatures bij bedrijven. Hij vergeet dan voor het gemak dat hij daarmee andere werkzoekenden geen kans geeft en het is toch al zo dringen onderaan de arbeidsmarkt”, aldus een boze Steenhuis.