Radio Compagnie lanceert nieuw programma op Nieuwjaarsdag

SAPPEMEER – Daar waar gemeenten anno 2015 bezuinigen op hun Nieuwjaarsborrel, worden er op allerlei andere plekken wel de gelegenheid geboden om het nieuwe jaar te beginnen met ‘hapjederij’ en een drankje. Bij Radio Compagnie in Sappemeer bijvoorbeeld, waar de start van een nieuw programma werd gecombineerd met een Nieuwjaarsreceptie.
De kantine van Radio Compagnie in Sappemeer was op Nieuwjaarsavond dan ook drukker dan op een normale donderdag. Reden was de lancering van het programma Compagnie op Donderdag, een interactief muziekcafé waarbij gasten welkom zijn om hun verzoekje aan te vragen en om te kijken hoe het achter de schermen werkt bij een lokale zender. Arno Reijgersberg is de presentator van het nieuwe programma en Gerrit Imboss doet de techniek. “In het programma komt een regionale artiest centraal te staan”, vertelt Reijgersberg. “Deze artiest zal ook live zingen. Daarnaast besteden we aandacht aan de muziek enk kunnen bezoekers een playlist samenstellen.” Het interactieve muziekcafé moet er dus voor gaan zorgen dat luisteraars niet via internet of social media een verzoekplaatje aanvragen, maar dat ze door de zender te bezoeken ook meer binding krijgen met het programma. “Het programma Compagnie op Donderdag bestond al”, vervolgt Reijgersberg. “Alleen het is wel saai wanneer twee radiomakers samen in een hoekje hun programma zitten te maken. Een muziekcafé zorgt voor veel meer levendigheid. Je ziet het de laatste dagen bij de Top 2000, dat ook op tv te zien was.” Afgelopen donderdag op Nieuwjaarsdag was de eerste editie van Compagnie op Donderdag nieuwe stijl. Daar waar Reijgersberg en Imboss het werk deden en Harry’s One Man Showband de muziek verzorgde, genoten de bestuursleden, vrijwilligers en betrokkenen van Radio Compagnie van een borrel met hapjes. Kortom, de start van het nieuwe jaar was voor de lokale zender goed te noemen. Daar houdt het overigens niet mee op, want de artiesten voor de uitzendingen in januari én februari zijn al vastgelegd. Aanstaande donderdag komt Coen Laning naar de studio van Radio Compagnie in Sappemeer, gevolgd door Mathijs Laverman en in een later stadium komt Adrian May ook nog langs. “Dit is veel leuker dan gewoon in een studio plaatjes draaien”, vindt Reijgersberg. “Dat interactieve maakt het zo leuk, vandaar dat we dit ook gaan doen.” Radio Compagnie is de lokale radio-omroep van de gemeente Hoogezand Sappemeer en is te beluisteren op de etherfrequentie 105.2 FM. Meer info over de zender: www.radiocompagnie.nl.

SAPPEMEER - Nieuwjaarsreceptie Radio Compagnie