Angelique Meulenkamp

KROPSWOLDE - Angelique Meulenkamp B Kunstenares Angelique Meulenkamp woont in Kropswolde. Ze exposeerde al eens in Parijs en heeft ondertussen naam gemaakt met haar werk. Verder is ze vrijwilliger bij het Plaatselijk Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenorganisatie.
Mijn Grens, zoveel mogelijk het leven aan de positieve kant te leven, eruit halen waar je energie van krijgt. Dit geld ook voor het vrijwilligers werk dat ik sinds anderhalf jaar voor het POSO verricht (plaatselijk overlegorgaan samenwerkende ouderenorganisatie) overleggen, organiseren, mensen ontmoeten. Samenwerking met scholen aangaan, de leerlingen bij de ouderen betrekken, jongeren en ouderen verbinden door middel van activiteiten bv. Kookworkshops koken met leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College. Het geeft zoveel terug, als beeldend kunstenaar krijg ik de leukste exposities aangeboden in mijn woonplaats. Een aantal van mijn kleurrijke schilderijen waren onlangs uit logeren in het mondaine Hilton Hotel te Parijs, daarna verhuisden de meeste dieren naar een scholengemeenschap in Hoogezand, waar ze elke dag 1400 leerlingen in de gangen tegenkwamen. Dat is waar ik blij van wordt, heerlijk in mijn atelier met een kleurrijk pallet van acryl verf, roze honden en groene koeien op het doek schilderen, het zit in de genen. Lik knalroze en een spatje goudverf aan de kwast en gaan! Met mijn kunst wil ik zowel een jong als een ouder publiek aanspreken. Wil graag dat mensen er blij van worden.  Daarnaast heb ik met zus Miranda het project doorgeefkunst, we maken schilderijtjes op recycling karton A4 formaat en geven het spontaan weg, mensen blij maken en op deze manier met kunst in aanraking brengen. De leukste gesprekken en reacties ontstaan op deze manier, een landschapje is inmiddels in Jeruzalem en meneer Haan zwerft in Amsterdam! Op de achterkant van de doorgeefkunst staat meer informatie, ze mogen het namelijk weer doorgeven aan een ander. Het is onze manier om de kunst zichtbaar te maken, de bedoeling is uiteindelijk dat ze de aandacht op onze echte schilderijen vestigen. De Grens is voor mij positief getrokken door alle mooie leuke nieuwe ontmoetingen en zo stap ik 2015 ook in!