Artiesten ondersteunen Lucky Joe met benefietconcert

STADSKANAAL – Om de schadepost van de gestolen muziekapparatuur van Stichting Lucky Joe zoveel mogelijk te beperken hebben verschillende regionale artiesten een benefietconcert georganiseerd. Op zondag 18 januari wordt er een muzikale middag georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Organisator Rinus Okken wil Dina en Joseph Plat een hart onder de riem steken in deze lastige tijd.
Want onder de liefhebbers van het Nederlandstalige levenslied is Stichting Lucky Joe een begrip in de regio. Dina en Joseph Plat zorgen ervoor dat beginnende artiesten een podium krijgen en door de optredens via Lucky Joe bouwen ze naamsbekendheid op. De zangers en zangeressen weten dit, vandaar dat ze zich spontaan aanmelden om op deze benefietmiddag te zingen in partycentrum Gossen.
“Eigenlijk zijn ze mede dankzij Lucky Joe op de kaart gezet als beginnend artiest”, vertelt organisator Rinus Okken. “We vinden dat we als artiesten toch iets terug moeten doen.” Aan animo geen gebrek, want de oproep van Okken op Facebook is ook op andere plekken in het land aangeslagen. Zo wordt er in Nieuwegein geld ingezameld voor de familie Plat, wordt er in Limburg een benefiet georganiseerd en ook vanuit Friesland is er steun voor de familie.
Waarom? Nou, Stichting Lucky Joe is eind december 2014 namelijk beroofd van haar muziekapparatuur. Na afloop van de opnamen van de kerstmuziekshow ‘TV Lucky Joe’ werd de installatie ’s nachts uit een aanhangwagen geroofd. De sloten waren opengebroken en de strippen waren verwijderd. Schadepost: meer dan tienduizend euro. Okken hoopt in Stadskanaal in ieder geval twee- tot drieduizend euro op te halen. Daarnaast hoopt hij dat de acties in de rest van het land ook een dergelijk bedrag ophalen, zodat Plat schadeloos kan worden gesteld. “Vanaf het moment dat het bericht naar buiten kwam hebben zanger Jeroen Stevens, duo Anita & Ed en ik gezegd dat we iets willen doen voor Stichting Lucky Joe.”, vervolgt Okken. “Mijn dochter Michelle Okken zingt ook en de familie Plat heeft veel voor haar carrière betekend. De eerste artiesten dienden zich al snel aan en via Facebook is iedereen aangehaakt. Geweldig dat iedereen zo wil meewerken.”
De eerste vijftig kaarten à tien euro per stuk zijn al verkocht, weet Okken. “Verder wordt er een verloting gehouden, waarbij de eerste prijs een rondvlucht boven Stadskanaal is. Daarnaast hebben diverse bedrijven goederen en diensten beschikbaar gesteld om de opbrengst van het benefietconcert te vergroten.”
De kans dat de gestolen apparatuur ergens opduikt acht Okken klein. “Het artiestenwereldje in Nederland is een klein wereldje en wanneer daar iemand dergelijk apparatuur aanbiedt gaat er toch snel een lampje branden. Nee, we denken dat het spul al over de grens is verdwenen. Het is eigenlijk heel triest, maar wat er nu is ontstaan is prachtig. We hopen dat we Stichting Lucky Joe een hart onder de riem kunnen steken met dit gebaar.”
De benefietmiddag vindt zondag 18 januari plaats in partycentrum Gossen in Stadskanaal en begint om 14.00 uur. Kaarten à tien euro zijn verkrijgbaar aan de kassa. Meer informatie is verkrijgbaar bij organisator Rinus Okken. Hij is te bereiken op 06 – 29 24 82 65.