Nieuwjaarstoespraak burgemeester Kompier in het teken van jongeren

SELLINGEN – Het platteland is een ideaal gebied voor jongeren om hun talenten ten volle tot uitdrukking te laten komen. De verwachting is dat hier steeds meer werk door wordt gegenereerd. “Wat ik dolgraag zou willen is een gemeente waarin jongeren zich thuis voelen en waar alle faciliteiten voorhanden zijn om zich hier blijvend te vestigen. Niet voor niets wordt gezegd dat de jeugd de toekomst heeft. We weten allemaal dat onze regio in transitie is, een ideale kans voor jongeren om hun talenten volop in te zetten. Vergrijzing en krimp bieden kansen op het gebied van werk en nieuwe ideeën over innovatieve dienstverlening. Daar liggen volop kansen om jongeren te binden aan onze gemeente.”
Tijdens haar jaarlijkse nieuwjaarstoespraak gaf burgemeester Leontien Kompier aan daarom op zoek te zijn naar ambassadeurs die actief meedenken over wat goed is voor jongeren en die weten wat zij willen. Denkkracht en visie van jongeren zijn de motor voor een kanteling bij de ontwikkelingen in de gemeente! Ook legde zij de verbinding met Cittaslow, de economische visie die met name gericht is op de toekomstige generatie en bouwstenen biedt voor een nieuwe economie!
Om de jongeren aan de gemeente Vlagtwedde te binden, moet een aantal randvoorwaarden worden geschept, is de mening van burgemeester Kompier. Zij sprak rond de jaarwisseling diverse jongeren, die allen aangaven in de gemeente te willen blijven wonen. Ook uit een eerder gehouden woonwensenonderzoek blijkt dat jongeren graag in de regio willen blijven, mits de nodige faciliteiten voorhanden zijn. Leontien Kompier noemde in haar nieuwjaarstoespraak onder andere werkgelegenheid, betaalbare huisvesting, een goed en slim vervoersnetwerk en een snelle internetverbinding als belangrijke randvoorwaarden. Ze merkte op dat in het gemeentehuis zichtbaar meer jongeren aan het werk zijn en sprak de wens uit dat ook andere bedrijven in de gemeente meer jongeren aantrekken. “We willen de jeugd het vertrouwen geven dat ze hier een geweldige toekomst kunnen opbouwen!”