Erwin Buurmeijer

bv veendam 2009-2010 Een echte Veenkoloniaal die terugkeert op het oude nest. Louis van Gaal zou er een gedicht voor schrijven met ‘de cirkel  is rond’ als afsluiting. Of Erwin Buurmeijer dat ook gaat doen is nog maar de vraag, feit is wel dat hij volgend seizoen voetbalt waar het allemaal begon.
En dan kan Buurmeijer terugkijken op een prachtige loopbaan. De linkspoot was jarenlang één van de sterkhouders aan De Langeleegte, een echte clubspeler die geliefd was bij de supporters. Buurmeijer debuteerde en maakte direct een doelpunt. Na een ‘tussenjaar’ bij Appingedam keerde de sympathieke middenvelder terug en speelde hij jarenlang in het geel en zwart. In de winterstop van het seizoen 2008/2009 meldde Voetbal International dat Cambuur de speler naar Leeuwarden wilde halen, maar trainer Joop Gall wilde niet dat ‘Buur’ verkaste naar de club van ’t Woanskip.
Een jaar later was de situatie totaal anders en werd Buurmeijer voor een half jaar verhuurd aan FC Emmen, waar hij zijn carrière in de marge eindigde. Zo’n einde heeft een clubspeler als hij absoluut niet verdiend. Gelukkig beleefde de inwoner van Appingedam nog enkele prachtige jaren bij WKE en ACV, waarmee hij promotie naar de Topklasse op een haar na miste.
Nu keert diezelfde voetballer dus terug bij de club waar het allemaal begon. Bij vijfdeklasser PJC in Nieuwe Pekela. En laat dat nu direct de club zijn van Tydo Haan, de prominente sponsor van PJC én sinds een jaar de werkgever van Buurmeijer. Een prachtig ‘een-tweetje’, waar PJC zeker de vruchten van zal plukken. De ervaren Buurmeijer is dan ook het Gronings Goed van deze week.