Hessel Westerbeek nieuwe ridder bij De Kloosterwiekers!

 TER APEL - Hessel Westerbeek Kloosterwiekers TER APEL – Niet alleen Brabant en Limburg verlangt weer naar de tijd van gerstenat, inhaken en meedeinen, ook in Zuidoost Groningen wordt het carnaval groots gevierd. In Ter Apel bijvoorbeeld, waar carnavalsvereniging De Kloosterwiekers nog altijd de dienst uitmaakt. Tijdens de zogenaamde Ridderavond is Hessel Westerbeek door Prins Alko de 1e geslagen tot Ridder in de orde van de Kloosterkoe. Deze riddering zegt dat Hessel zeer wordt gewaardeerd voor hetgeen hij voor zijn leefomgeving heeft gedaan en voor zijn inspanningen voor de bevolking van het Klooster en de Wieke. Na zijn Koninklijke Onderscheiding op 17 maart 2011, waarbij burgemeester Leontien Kompier hem het prestigieuze speldje opspeldde, is dit de tweede prestigieuze onderscheiding voor Westerbeek. Daarmee gaat Westerbeek een mooie carnavalsviering tegemoet. Liefhebbers van carnaval moeten overigens nog even geduld hebben, want het katholieke feest wordt van zondag 15 tot dinsdag 17 februari gevierd.