Onderzoek Synergon start deze week

WINSCHOTEN – Het onafhankelijk onderzoek bij Synergon waar de gemeenteraden van Pekela, Oldambt en Bellingwedde om hebben gevraagd start deze week. De aanbestedingsprocedure is vorige week afgerond en een extern bureau gaat deze week aan de slag. Doel van het onderzoek is om te ontdekken waar de pijnpunten liggen in het bedrijf, wat er verbeterd kan worden en hoe Synergon weer een bedrijf met perspectief kan worden.
De afgelopen maanden is er voldoende commotie over Synergon. In de zomer van 2014 ontstond er ophef toen bekend werd dat de metaalafdeling van het bedrijf haar deuren zal sluiten, gevolgd door het bericht dat uitzendpartner Abiant overweegt deze tak over te nemen. Afgelopen week was er ophef ontstaan over vermeende onzorgvuldigheid en laatdunkendheid van Synergon-medewerkers over het vernietigen van medische dossiers. Deze opdracht kreeg Synergon van Virol Recycling, die de opdracht weer had ontvangen van het UMCG in Groningen. Ondertussen is er op verzoek van de Synergon-directie een rechercheonderzoek gestart naar de gang van zaken.