Marnix Kolder leest voor op OBS Beukenlaan

WINSCHOTEN - Marnix Kolder voorleesdagen

WINSCHOTEN - Marnix Kolder voorleesdagen

WINSCHOTEN – Op dinsdag 20 januari nam Marnix Kolder, profvoetballer bij Go Ahead Eagles en oud- leerling van de school, de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen 2015 op OBS Beukenlaan in Winschoten. Nog voordat de beroemde spits de school binnenkwam sidderde het door de hele school. Veel kinderen brachten een cadeautje voor Marnix mee of kwamen in voetbaltenue. In vier sessies las Marnix alle, ruim driehonderd, leerlingen voor uit verschillende boeken over, hoe kan het ook anders, voetballen.
Alle kinderen, van groep 1 tot en met groep 8 hingen aan zijn lippen. Na afloop van het voorlezen nam Marnix alle tijd voor het in ontvangst nemen van de cadeautjes en ging hij op de foto met fans. Als aandenken kregen alle leerlingen een boekenlegger met foto en handtekening van Marnix. Het was een gedenkwaardige start van de Nationale Voorleesdagen waarin na Marnix ook veel (groot)ouders, naast de leerkrachten, de kinderen zullen komen voorlezen.