Korteweg, Sellingen

Starthandeling bouw MFA Sellingen

Starthandeling bouw MFA Sellingen

Datum: woensdag 4 februari 2015

Tijd: 12.30 uur

Een MFA in Sellingen, het is al jarenlang de wens van diverse inwoners, organisaties en instellingen en na lang praten is de spreekwoordelijke schop nu eindelijk in de grond gezet. Het is vermoedelijk het laatste grote miljoenenproject in de gemeente Vlagtwedde dat van de grond komt, aangezien de gemeente in het kader van de herindeling alle grote uitgaven aan de provincie Groningen moet voorleggen.

Maar dat de MFA gewenst is blijkt wel uit de openingshandeling die wordt verricht. Niet alleen zal wethouder Wietze Potze daarbij betrokken zijn, de leerlingen van de openbare basisschool Op d’Esch, de christelijke basisschool Het Gebint en de peuters van peuterspeelzaal Lutke Beudels geven acte de presence. Maar voordat die handeling verricht wordt mag Potze nog een woordje uitspreken tot de grote groep aanwezigen. Kinderen, ouders en andere belangstellenden zijn dan ook in grote getale van de partij. “De afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om dit mogelijk te maken”, vertelt hij. “In juli 2014 gaf de gemeenteraad uiteindelijk haar akkoord en vervolgens ging ook de provincie Groningen akkoord. Daarna is de aanbesteding voor de sloop van het voormalig schoolgebouw van Op d’Esch gestart en daarna is de aanbesteding voor de bouw van het MFA gestart.”

Dat schoolgebouw ligt inderdaad plat en nadat er is afgeteld mogen Potze en de tientallen kinderen de spreekwoordelijke eerste schop in de grond zetten. Dat levert een prachtig beeld op, het beeld van kinderen die fanatiek aan het scheppen zijn geslagen. Want het MFA wordt in Sellingen een spil van allerhande activiteiten. Niet alleen zullen beide Sellinger basisscholen zich erin vestigen, ook de peuterspeelzaal sluit daarbij aan. Daarnaast zal Stichting Rzijn een gebruiker van het gebouw worden en zullen de gymvereniging en de volleybalvereniging de sporthal gaan gebruiken. Kortom, het begrip multifunctionaliteit wordt ook in Sellingen uitstekend toegepast.

Wie er naast de leerlingen en de wethouder allemaal zijn? Nou, politiek nestor Bouwie Huiting is van de partij, onderwijsbestuurder Jan Westendorp mag niet ontbreken, GroenLinks-raadslid Henri Meendering wil ook niets van het gebeuren missen, bouwondernemer Wolter Hesselink van Simon Benus/ Hegeman Noord laat zijn gezicht zien en namens team communicatie van Vlagtwedde is Kasper Schomaker de anchorman.

Kortom, louter tevreden gezichten in hartje Sellingen. Daar hangt dan ook een prijskaartje aan, want het hele project kost in totaal 5,67 miljoen euro. De provincie Groningen legt daar weliswaar 250.000 euro bij, de rest dient de gemeente Vlagtwedde allemaal zelf op te hoesten. En daarbij is ook de tijdelijke huisvesting van Op d’Esch in Harpel begroot. De openbare basisschool neemt daar zitting in een leegstaand schoolgebouw en de gemeente Vlagtwedde heeft busvervoer geregeld. Dat vergt ook een offer van het lerarenkorps, want wanneer de leerlingen in Sellingen in de bus stappen, reizen er ook enkele docenten mee ter begeleiding. Dat lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Het kost de leraren zo enkele uren per week extra. En dat doen ze allemaal uit liefde voor het vak. Ook dat mag wel eens gezegd worden.

Starthandeling bouw MFA Sellingen

Starthandeling bouw MFA Sellingen