Vrienden van de Nieuwe Schans presenteren nieuw boek

BAD NIEUWESCHANS – Het boek “Nieuweschans zoals het was” deel 2, met herinneringen aan de 19e en 20e eeuw, is tijdens een besloten Nieuwjaarsconcert voor donateurs gepresenteerd. Het boek is uitgegeven door de stichting “Vrienden van de Nieuwe Schans”, vijf jaar na deel 1.

Uit de vele reacties bleek dat het boek met heel veel plezier, wereldwijd en vooral ook grondig, werd gelezen. De reacties beperkten zich niet alleen tot lovende woorden. Veel lezers vertelden, geïnspireerd door ons boek, hun eigen verhaal, kwamen met nieuwe foto’s uit het familiealbum en met waardevolle aanvullingen. Al snel werd duidelijk dat het samenstellen van een tweede deel mogelijk, ja, zelfs bijna noodzakelijk werd.

“In dit 2e deel zijn we uitgegaan van dezelfde gedachte als in deel 1. We hebben verhalen en foto’s geselecteerd op grond van wat wij als Schanskers interessant, uniek of bijzonder vonden. Het hoofdstuk “Kennen ie ze nog?” is ons het meest dierbaar. We proberen daarin een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de Schansker middenstand in ons eens zo bedrijvige dorp tussen 1945 en 1960”, aldus Henk Meijer. Met de uitgave van dit boek wil de stichting “Vrienden van de Nieuwe Schans”, die zich al meer dan 40 jaar inzet om al deze aspecten van de geschiedenis van Nieuweschans in de belangstelling te plaatsen, en de herinnering aan ons vroeger zo levendige, mooie grensdorp bewaren in de vorm van foto’s, verhalen en anekdotes.

Het boek is te koop op het Vestingmuseum, 1e Kanonnierstraat 2, 9693 EB Bad Nieuweschans, (dinsdag- t/m vrijdag van 14.00 – 16.00 uur) of telefonisch te bestellen bij Henk Meijer, tel. 0597-521313 of h.g.meijer@hccnet.nl.

De prijs van het boek bedraagt € 25,00 (excl. 5,00 verzendkosten).