Wethouder Velema geeft aftrap Scoor een Boek in Veendam

VEENDAM - Scoor een Boek wethouder Jaap Velema

 

VEENDAM - Scoor een Boek wethouder Jaap Velema 

VEENDAM – Dank zij de Groninger bibliotheken en Stichting FC Groningen in de maatschappij gaan meer dan 5000 kinderen de komende weken aan de slag met het lezen van zoveel mogelijk boeken. Dit gebeurt onder het motto Scoor een Boek, een leesproject waar de toenmalige SC Veendam eerder haar naam aan verbond. Na het verdwijnen van die club nam FC Groningen het stokje over. Dit jaar met ambassadeur Nick van der Velden, middenvelder van de Trots van het Noorden.

De komende tien weken zal Van der Velden middels videoboodschappen de kinderen dan ook zoveel mogelijk aanmoedigen. In de driehoek Pekela, Menterwolde en Veendam wordt er ook actief gewerkt aan dit project. Want nadat wethouder Anneke Duit op de Feiko Clockschool in Oude Pekela de aftrap verrichte, deed collega Jan Batelaan (Menterwolde) dat op CBS De Wegwijzer in Zuidbroek. Wethouder Jaap Velema van de gemeente Veendam kon natuurlijk niet achterblijven, dus was de D66-bestuurder degene die de aftrap verrichte op de katholieke basisschool Jenaplan In de Manne in Veendam. Namens de bibliotheek was de onvermoeibare Jolanda Robben aanwezig, al enkele jaren een van de drijvende krachten achter dit succesvolle project. Als geen ander slaagde zij er ook vorige week weer in om de leerlingen enthousiast te krijgen voor het lezen van zoveel mogelijk boeken.

Want voor ieder volledig gelezen boek krijgen de leerlingen van de Jenaplan In de Manne een sticker. De school die het meeste leest, wint het project Scoor een Boek. Maar voordat de boeken werden uitgedeeld mocht wethouder Velema het in een wedstrijdje hooghouden opnemen tegen de juf, tot hilariteit van de leerlingen. En de wethouder moest het afleggen tegen de juf, die nota bene ook nog op hakken de bal vaker in de lucht hield. Zo bleek maar weer dat D66’ers en sport niet altijd een goede combinatie is…

Daarna mocht de bestuurder met Jolanda Robben de boeken uitdelen. Het boek over de Monstersnackbar zette alle kinderen direct op scherp, terwijl de nieuwe verhalen van Dick Trom ook in Veendam mochten blijven. “Over vijf weken zullen we zien wat jullie nou eigenlijk gelezen hebben”, legde Robben uit aan de leerlingen. “Dan gaan we ook scoren op het veld.”

Dat zorgde voor vreugde op de vroege ochtend in de Parkstad. Want de in totaal 5000 leerlingen sluiten het project Scoor een Boek! 2015 af op zeven locaties in de provincie, waar ze zich sportief mogen uitleven.