ChristenUnie start campagne met vrijwilligerswerk op Valentijnsdag

ALTEVEER/VEELERVEEN – De ChristenUnie trapte zaterdag de campagne voor de provinciale statenverkiezingen af met vrijwilligersprojecten door de hele provincie.

Zestig vrijwilligers van de ChristenUnie hebben op Valentijnsdag in de provincie geverfd, gesnoeid, schoongemaakt, pannenkoeken gebakken, bingo gespeeld en gewandeld. Met vrijwilligersprojecten op maar liefst negen locaties in de provincie startte de ChristenUnie met de campagne voor de provinciale statenverkiezingen. De projecten werden georganiseerd en begeleid door Stichting Present.

Ook in Zuidoost Groningen was de ChristenUnie actief en vonden twee projecten plaats. In Alteveer hielpen vrijwilligers een alleenstaande man om de woonkamer schoon te maken en op te knappen. In Veelerveen werd een alleenstaande moeder die een zware operatie heeft ondergaan en weer een beetje op de been komt, geholpen om de tuin op te knappen.

Met de actie wil de ChristenUnie aandacht vragen voor het werk van vrijwilligers en mantelzorgers. "Het werk van vrijwilligers en mantelzorgers is onmisbaar en verdient onze steun. Om dat te onderstrepen beginnen we onze verkiezingscampagne met zelf ook de handen uit de mouwen te steken," aldus lijsttrekker Stieneke van der Graaf.

Het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers is een van de speerpunten van de Groningse ChristenUnie. De ChristenUnie vindt dat de provincie vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties en andere organisaties op het gebied van zorg en patientenparticipatie financieel moet steunen. Daarnaast zet de partij zich in voor leefbare dorpen, werk en veiligheid. De verkiezingen voor Provinciale Staten worden gehouden op woensdag 18 maart.

VEELERVEEN - ChristenUnie actie