Oldambtster Senioren willen vereenzaming voorkomen

WINSCHOTEN - Klaas Woltermann

WINSCHOTEN – De oprichting van de Oldambster Senioren Vereniging is een feit. In Zalencentrum Lamain waren circa 150 senioren uit de gemeenten Oldambt, Pekela en Bellingwedde van de partij. De nieuwe vereniging is ontstaan na onvrede binnen ouderenvereniging ANBO. “Bestuurlijke controverses”, noemt Klaas Woltermann het. De OSV wil zich vooral bezighouden met het organiseren van recreatieve activiteiten.

“Er was wat onenigheid binnen de afdeling Oldambt van de ANBO”, geeft Woltermann toe. “Het gevolg is dat Oldambtster Senioren Vereniging is opgericht.” Het grootste verschil is volgens Woltermann dat de ANBO zich vaker op maatschappelijk vlak roert en de OSV zich meer wil richten op het organiseren van uitjes en activiteiten. “Het accent ligt op het recreatieve deel”, vervolgt hij. “We willen de mensen erbij betrekken om vereenzaming te voorkomen.”

Aan activiteiten dan ook geen gebrek, want op 6 maart staat een avondje toneel gepland in Het Oude Wapen in Blijham, terwijl er ook nog een bezoek aan de Mayer Werf op de rol staat. “En we gaan in september ook een achtdaagse ‘all-inclusive’ busreis organiseren naar de Rijn-Moezel-Luxemburg.” Kortom, aan reuring geen gebrek bij de pas opgerichte Oldamtster Senioren Vereniging. “En we groeien al richting de 200 leden”, vertelt Woltermann. De toekomst ziet er dus goed uit. Belangstellenden die het complete programma voor het eerste half jaar willen weten kunnen contact opnemen met Fokko Tuin via 0597 – 420 589 of Klaas Woltermann zelf via 0597 – 423 674. Voor het geld hoeven belangstellende ouderen het ook niet te laten, want een lidmaatschap kost een tientje per jaar.

WINSCHOTEN - Klaas Woltermann