Onderzoek naar koopzondagen in Vlagtwedde

SELLINGEN – Er komt extra onderzoek naar het uitbreiden van het aantal koopzondagen in de gemeente Vlagtwedde. Enkele ondernemers hadden een aanvraag gedaan om buiten het vastgelegde aantal van 12 koopzondagen op de zondag open te kunnen binnen de gemeentegrenzen. Zowel het college als de raad vonden de basis hiervoor nog te summier. Wel moet een onderzoek uitwijzen of de lokale ondernemers hier enthousiast voor zijn te krijgen.

Want volgens CDA-fractievoorzitter Marjan Heidekamp moeten extra koopzondagen niet ten koste gaan van de kleine ondernemers in de gemeente. “Voor ons hoeft de zondag niet”, stelt ze. “Er zijn een aantal ondernemers die de wens hebben uitgesproken, maar we vinden dat er eerst meer onderzoek moet komen. Het signaal is er niet voor niets, we moeten het wel serieus nemen, maar er moeten wel hele zwaarwegende redenen zijn om het aantal koopzondagen uit te breiden.” De kleine ondernemers moeten heirvan niet de dupe worden, zo betoogt Heidekamp. “Voor deze bedrijven is meer koopzondagen erg lastig te bemensen. Je ziet in de stad Groningen al dat kleinere winkeliers op donderdagavond dicht blijven en dan op zondag opengaan. De vraag is of dat een ontwikkeling is waar je blij van wordt.”