Werkgroep Scheemder Kerk stopt

SCHEEMDA – De leden van de werkgroep Kerk1515 in Scheemda hebben besloten te stoppen met het organiseren van culturele activiteiten op de locatie “de Scheemder Kerk anno 1515”. In de afgelopen zeven jaren hebben deze vrijwilligers met veel inzet en plezier naast rondleidingen in het religieuze erfgoed meer dan 100 concerten, evenementen en exposities zonder financiële problemen kunnen organiseren. 

De werkgroep is lange tijd bezig geweest om een wc voorziening in de kerk te realiseren.  Ook een eenvoudige waterkraan ontbreekt op dit moment waardoor iets schoonmaken buitengewoon lastig is. De kerk is eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken en tot dusver is het de werkgroep, om allerlei redenen, niet gelukt een dergelijke voorziening gerealiseerd te krijgen en de kansen daarop voor de toekomst acht men te klein. De bezoekers konden altijd gebruik maken van de wc’s van het café Onder de Toorn aan de overkant  (een prima samenwerking met Bert de Jong) maar de werkgroep is van mening dat eigen (kleine) sanitaire voorzieningen in de drukbezochte kerk noodzakelijk zijn voor continuering van activiteiten.

Kortom, de ontbrekende noodzakelijke voorzieningen in de kerk noopten de leden van de werkgroep om vanaf nu geen activiteiten meer op de locatie “de Scheemder Kerk anno 1515” te organiseren.

De activiteiten op andere locaties gaan deels gewoon door waaronder de intieme exposities in de middeleeuwse Toren aan de Torenstraat en de boeiende lezingen filosofie in het voormalige verenigingsgebouw Molenstraat 14 te Scheemda. Voor de onlangs gegeven filosofiecursus was zoveel belangstelling, dat vervolgcursussen er staan aan te komen.