Yvette de Raad

VEENDAM - Yvette de Raad2

 

Nadat voormalig raadslid Jolanda Bakema is vertrokken naar de tropische zon en stranden van Bonaire, staat de opvolgster alweer klaar. De 30-jarige Yvette de Raad is sinds gisteren het nieuwe raadslid voor de Partij van de Arbeid in Veendam. De sociaal democraten kunnen op haar onvermoeibare inzet rekenen. “Ik ga mijn uiterste best doen voor Veendam”, belooft ze.

De Raad gaat zich bezighouden met de portefeuille Samenleving, waar ze de onderwerpen Onderwijs en Decentralisaties voor haar rekening neemt. De vrouwelijke politica neemt de portefeuille over van collega-raadslid Klaas Steenhuis, die zich gaat richten op VROM. De Raad richt zich samen met Pieta Loots op Samenleving. Wat mag de Veendammer samenleving van haar verwachten? “Nou, ik zal kritisch zijn waar het moet”, vertelt ze.

Aan sociale steun in ieder geval geen gebrek, want hartsvriendin Angelique Schoonewille zit namelijk namens de Socialistische Partij in de raad. De twee vriendinnen hebben dan ook voldoende te bespreken over de Veendammer politiek, naast de onderwerpen die eveneens de revue passeren bij een goed kopje koffie of glaasje wijn.

Yvette de Raad heeft zich al even kunnen voorbereiden op haar klus, want in de vorige raadsperiode deed ze ervaring op als bestuur- en schaduwfractielid. Kortom, met Yvette de Raad in de Veendammer gemeenteraad moet het haast wel goedkomen. De 30-jarige moeder van twee kinderen is dan ook het Gronings Goed van deze week.

VEENDAM - Yvette de Raad2