Johan de Boer wint fotowedstrijd Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - Prijswinnaars fotowedstrijd

VLAGTWEDDE – In april 2015 verschijnt de nieuwe gemeentegids van Vlagtwedde. De gemeente wil de gids niet alleen vóór de inwoners maken, maar ook mét. Daarom is er een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij inwoners hun mooiste foto konden inzenden. De jury is zeer te spreken over de kwaliteit van de, maar liefst, 92 inzendingen. De drie winnende foto’s worden gepubliceerd in de gemeentegids. Burgemeester Leontien Kompier reikte vorige week de prijzen uit aan de winnaars.

VLAGTWEDDE - Prijswinnaars fotowedstrijd

De eerste prijs (€ 150,-) gaat naar Johan de Boer uit Ter Apel. De jury prijst zijn foto om de herkenbaarheid, actualiteit, het perspectief en lijnenspel. De juryleden zijn van mening dat de reconstructie van de Hoofdstraat in Ter Apel op een bijzondere wijze in beeld is gebracht.

De tweede prijs (€ 100,-) is gewonnen door Leonie Kuiper uit Ter Apel. De mysterieuze sfeer die haar foto uitstraalt wekte de belangstelling van de jury. De jury prijst de prachtige compositie en het mooie lijnenspel van de foto en noemt het een sfeervol plaatje van een bekend stukje Ter Apel.

De derde prijs (€ 50,-) is voor Herman Slotman, bewoner van Parc Emslandermeer. De jury vindt de zeggingskracht van zijn foto groot en is van mening dat het een mooi beeld geeft van de rust, ruimte en sfeer op Parc Emslandermeer. De foto roept een vakantiegevoel op, aldus de jury.