Werkgroep Jubileum Sorghvliet bouwt spanning op

VEENDAM – In september van dit jaar viert de Veendammer wijk Sorghvliet haar vijftigjarig bestaan. Reden genoeg voor een feestje vindt de werkgroep die momenteel hard werkt aan het feestprogramma. Volgens PR-man Dan Lazonder is het echter niet de bedoeling dat de feestplannen openbaar worden gemaakt. Van tijd tot tijd wil de werkgroep de spanning wat opvoeren, om er in september een knalfeest van te maken.

De wijk Sorghvliet is dan ook een begrip in Veendam en omstreken. De eerste tekeningen kwamen in januari 1960 van de tekentafel en Ir G.J. van Embden heeft daar een belangrijke rol in gehad. Na diverse bezwaarschriften en procedures was het enkele jaren dan echt zover, de bouw van de wijk Sorghvliet in de Parkstad. Inwoner Daan Lazonder kwam er begin jaren ’70 wonen en is er daarna altijd gebleven. Als niet-Groninger voelt hij er zich helemaal op zijn plek. “Vroeger was dit echt een levendige wijk”, weet hij nog. “De laatste jaren is dat wel wat minder, maar dat komt ook dat de man én de vrouw vaak werken, wat ervoor zorgt dat er overdag minder mensen zijn.” De ligging van de Sorghvlietwijk is volgens Lazonder juist zo prettig. Nabij het Borgerspark en aangrenzend aan het Langebos is er voldoende groen in de omgeving. “Ik heb me laten vertellen dat de Skagerrak de grens is met Wildervank, maar weet niet zeker of het klopt”, vervolgt hij. “Feit is wel dat het hier mooi wonen is. Heel gevarieerd ook, van kleine huizen tot bungalows.”

Lazonder en de overige leden van de werkgroep werken momenteel aan de totstandkoming van een feestweek, dat zijn beslag moet krijgen tijdens de laatste week van september. “Wat ik erover kan zeggen is dat het een gevarieerd programma wordt. We houden jullie op de hoogte”, sluit Lazonder mysterieus af. Feit is wel dat de werkgroep vrijwilligers zoekt om alles in goede banen te leiden. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij Daan Lazonder. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06 – 2190 4248.