BOS- cursus voor vrouwen en door vrouwen in Wildervank

WILDERVANK – Het vrouwenvoetbal in Nederland zit in enorm in de lift. Deelname van het nationale damesteam aan de Wereldkampioenschappen in juni in Canada, kan deze tak van de KNVB een nog grotere boost geven. In de zomer van 2014 heeft KNVB- medewerkster Jannet van Dijk met doorslaand succes een BOS- cursus voor uitsluitend vrouwen georganiseerd. Dat was in Meppel. Docente was Sjoukje de Jong, onze vrouwelijke internationale scheidsrechter. Dus een cursus voor vrouwen en gegeven door vrouwen! Inmiddels fluiten deze dames hun wedstrijden bij de eigen vereniging. Sommigen willen zelfs in de toekomst voor de KNVB gaan fluiten, hoewel dat niet de insteek van dit initiatief is. De KNVB wil juist meer vrouwelijke scheidsrechters binnen de eigen vereniging actief hebben.

De KNVB wil het mooie resultaat in Meppel graag een vervolg geven in de regio Oost Groningen. De COVS Veendam e.o. heeft daartoe haar accommodatie “De Neutrale Hoek” op het sportpark Wildervank ter beschikking gesteld. Inmiddels hebben zich al een achttal dames voor deze BOS- cursus aangemeld. Via deze mededeling van de COVS wordt er geprobeerd om er nog zo’n aantal bij te krijgen. Sjoukje de Jong zal ook in Wildervank de docente zijn. De eerste avond van de cursus is vastgesteld op vrijdag 20 maart, aanvang 19.00 uur. Jennet van Dijk betitelt deze avond als een kennismakingsavond. In overleg met de cursisten zullen de cursusdata verder worden ingevuld. De kosten zijn € 56,00 per persoon. De minimumleeftijd is 14 jaar. Voor meer informatie en aanmelding kunnen enthousiaste dames en meisjes terecht bij Jennet van Dijk, jennetvandijk@ziggo.nl, 06-47240342