Vijfde voorstelling van Winschoter Stadsjournaal

WINSCHOTEN – De belangstelling voor de filmvoorstellingen Doar binnen wie weer van het Winschoter Stadsjournaal is onverminderd groot. Dusdanig zelfs dat inmiddels is besloten een vijfde voorstelling in de filmzaal van De Klinker te programmeren. Die is te zien op maandag 23 maart.

Aanvankelijk waren drie voorstellingen (op 16, 17 en 18 maart) van Doar binnen wie weer gepland, maar de kaartverkoop was zo immens dat snel een vierde en extra voorstelling werd ingelast. Ook die extra voorstelling op 19 maart is inmiddels volledig uitverkocht. In overleg met De Klinker is nu een vijfde en laatste voorstelling vastgelegd. "We hopen dat we ook die avond het bordje uitverkocht tevoorschijn kunnen halen", zeggen Jan Witter en Henk Bakker van het Stadsjournaal.

De bezoekers kunnen onder meer een item verwachten over de bouw van De Klinker. De filmmakers van het Stadsjournaal trachten in die film nog beelden te monteren van het concert van operettevereniging Amicitia, die op 11 maart op het podium van De Klinker is te bewonderen met Wiener Blut. In de serie Oh ja andermaal een selectie van vroegere journaalfilms, die opnieuw zijn gemonteerd. Verder zijn er items te zien over het trein- en busstation van Winschoten en het stationsplein dat in de nabije toekomst een ware metamorfose zal ondergaan. Ook is er een item over het Winschoter Sterrebos te zien.

Kaarten voor de extra voorstelling van het Stadsjournaal zijn te verkrijgen bij de kassa van De Klinker of via de website www.indeklinker.nl.