Danaïd Prinsen pakt weer de dubbel

WINSCHOTEN – De kampioene op de 800m en 400m van vorig jaar pakte weer de dubbel, maar nu bij de Meisjes A. Danaïd Prinsen (foto: E. Verkaaik) van  Aquilo/Team 4 mijl was op de 400m in 55,98 sec. een klasse apart. Ze was geëmotioneerd na de finish van deze race, want na een jaar blessureleed stond ze eindelijk weer aan de start van een NK. Nog geen uur later moest ze opnieuw aan de bak op de 800m. Na een wat rommelige start  in een boemelrace werd de race 200 meter voor het eind tussen Prinsen en Dagmar Smid van AAV’36 bloedstollend. De laatste 200 meter ging Danaïd er al een speer van door met in het kielzog  Dagmar Smid. Prinsen hield ondanks aandringen van Smid stand. Direct na de race werd ze geïnterviewd door speaker Rolf Huizinga  “Het is supertof om zo terug te komen,” glunderde ze. “Na een jaar blessureleed aan de voet was het heerlijk om weer te lopen. Danaïd Prinsen levert een unieke prestatie door vier oprij op het NK indoor de 800  te winnen!
Op de 400 meter werd Henderyke Wonink uit Blijham, net als Danaïd trainende bij Team 4 mijl, verdienstelijke tweede in een nieuw PR van 57.40.