Dina Kruijer

NOORDBROEK - Vrouwen van Nu Jubileum Trouwe leden, ze zijn onmisbaar voor iedere vereniging. In tijden dat verenigingen steeds meer moeite hebben om leden te binden en te boeien en er verenigingen zelfs door in de problemen komen. Het is dan ook geweldig wanneer iemand al tientallen jaren onderdeel uitmaakt van een club.

Dat moet het bestuur en de leden van Vrouwen van Nu afdeling Noordbroek ook hebben gedacht. Tijdens de jaarvergadering die onlangs werd gehouden werd er namelijk een bijzonder jubilaris in het zonnetje gezet.
De 93-jarige mevrouw Dina Kruijer – Schipper is dit jaar maar liefst 70 jaar lid van Vrouwen van Nu, voorheen de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen. Het grootste deel bij de vereniging in Noordbroek, waar ze ook bestuurslid was.  Ze bezoekt nog steeds  de afdelingsavonden en de leeskring. In het landelijk blad is ook aandacht besteed aan dit jubileum. Uit handen van de voorzitter ontving ze een oorkonde, een speld in de vorm van het logo, een kopie van het interview in ‘Vrouwen van Nu’ en  natuurlijk bloemen.
Een lidmaatschap van ruim 70 jaar, waar zie je dat nog?
Met dat unieke gegeven in het achterhoofd is Dina Kruijer – Schipper dan ook het Gronings Goed van deze week.