Obs De Uilenburcht derde van Nederland tijdens NK tafeltennis

BEERTA - OBS Uilenburcht BEERTA – Wie had ooit gedacht dat een kleine school uit Beerta derde van Nederland kon worden in een nationale sport. Toch presteerde een team van obs De Uilenburcht dit terwijl tafeltennis niet eens hun eerste sport is. Toen de winnaar van de voorronde van Table Stars the Battle obs De Beukenlaan uit Winschoten geen belangstelling toonde om mee te doen aan de finale die tijdens de Nederlandse Kampioenschappen tafeltennis in sportcomplex Landstede te Zwolle gehouden zou worden werd ttv Oldambt gevraagd door het bondsbureau om een andere school te benaderen. De keuze viel op obs De Uilenburcht want een van hun leerlingen was sinds kort overgestapt van voetbal naar tafeltennis en dat deed hij opvallend goed. Deze jongen, Dion Siemens werd gevraagd om een team te gaan vormen. Een team die deel mag nemen aan The Battle moet bestaan uit minstens vier kinderen waarvan in ieder geval een meisje terwijl niet meer dan twee minder dan een jaar lid mocht zijn van een vereniging. Dion had al gauw Yaro Kuipers en Joost L?hr bereid gevonden om mee te doen. Het meisje was moeilijker te vinden maar uiteindelijk was Lotte Bos geneigd om het team te completeren. En met het geweldige resultaat dat het viertal uiteindelijk op de derde plaats eindigde. In drie rondes werd het toernooi gespeeld. Dion was de uitblinker van het team met 10 overwinningen. Slechts een keer moest hij de tegenstander feliciteren. Maar ook Yaro en Joost leverden hun bijdrage terwijl Lotte niet wist te winnen. De Uilenburcht was de enige school uit het noorden dat een team afvaardigde. In totaal 21 teams uit het hele land streden om de prijzen. Na afloop konden de kinderen de finale van de NK tussen Ewout Oostwouder en Laurens Tromer aanschouwen.