CreaCafé van start bij Ruilwinkel Westerwolde

Start CreaCafé bij Ruilwinkel Westerwolde in Sellingen

SELLINGEN – Nadat Stichting Ruilwinkel Westerwolde twee jaar geleden van start ging heeft het project sinds januari van dit jaar een boost gekregen. Met als resultaat dat er 80 deelnemers zijn. Nu heeft de stichting wederom een nieuw concept gelanceerd: het CreaCafé. Afgelopen donderdag opende dit café voor het eerst haar deuren.Start CreaCafé bij Ruilwinkel Westerwolde in Sellingen

De betrokkenen bij de stichting zijn dan ook tevreden. Om alles in goede banen te leiden staan Hendri Meendering en Martijn Geertsema beide voor acht uur per week op papier als coördinator van de stichting. De ruilwinkel werkt zo dat wanneer iemand producten komt inleveren, hij of zij punten krijgt en daarmee binnen de ruilwinkel weer iets kan ophalen. “Er komt op dit moment meer binnen dan er uit gaat”, legt Meendering uit. “We zitten qua ruimte redelijk vol, maar ook dat zal zich ontwikkelen. Momenteel zitten we in een leren proces, waar we met elkaar met ongelooflijk veel enthousiasme vooruit willen.”

De eerste jaren draait de stichting dankzij subsidiegelden en de betrokkenen zijn momenteel aan het nadenken hoe het concept op de langere termijn meer zelfvoorzienend kan worden. Dat het een succes is, is volgens Meendering wel duidelijk. “Er zijn deelnemers uit Musselkanaal, Ter Apel, maar ook plaatsen verderop als Kiel-Windeweer en Appingedam.”

Met het CreaCafé hoopt Stichting Ruilwinkel Westerwolde opnieuw een belangrijke stap voorwaarts te maken. “Je kunt hier nu naast goederen ook diensten ruilen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om spullen te ruilen tegen een dienst als ramen wassen. In het CreaCafé kunnen mensen elkaar helpen met naaien en breien.”

Naast de gezelligheid van het met elkaar bezig zijn is het ook de bedoeling dat deelnemers elkaar verder helpen en van elkaar leren. Iedereen is welkom en kan materialen inbrengen om mee aan de slag te gaan. “De enige voorwaarde is dat men staat ingeschreven als deelnemer bij de Ruilwinkel”, weet Meendering. “Maar dat kan hier ook worden geregeld als men binnenloopt en dat kost vijf euro voor een heel jaar.”

Bij de opening van het CreaCafé kwamen enkele bezoekers een kijkje nemen, conform de verwachting van de stichting. Belangstellenden kunnen iedere eerste donderdag van de maand terecht aan de Dorpsstraat 84 in Sellingen. De Ruilwinkel is op de woensdag- donderdag- en vrijdagmiddag open tussen 13.00 en 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 16.00 uur. “We staan hier dus niet stil met elkaar”, lacht Meendering. Hij heeft gelijk. Met de gezelligheid voorop heeft de Ruilwinkel een mooie toekomst in het verschiet.