ChristenUnie wil langverwachte trein naar Stadskanaal laten rijden

STADSKANAAL - CU Noorderpoort STADSKANAAL – Als het aan de ChristenUnie ligt wordt de treinverbinding Veendam-Stadskanaal in de komende vier jaar gerealiseerd. Volgens de partij is de treinverbinding van Stadskanaal naar Veendam van groot belang voor de bereikbaarheid van Stadskanaal. De verbinding is ook goed nieuws voor mensen die werken, studeren of naar school gaan in Veendam of Groningen.

"De treinverbinding naar Stadskanaal is een lang gekoesterde wens van de ChristenUnie. Vier jaar geleden pleitten we in Zuidbroek voor een treinverbinding naar Stadskanaal. Inmiddels is er een verbinding naar Veendam en hebben we extra geld beschikbaar gesteld voor de verdere verbinding naar Stadskanaal," aldus lijsttrekker Stieneke van der Graaf. "De treinverbinding komt steeds dichterbij. De ChristenUnie wil nu doorpakken en zorgen dat die trein er ook echt komt."

Het plan is niet nieuw, want CU-raadslid Ingrid Sterenborg is de gemeenteraad van Stadskanaal al veel langer actief op dit dossier. Ze pleit al enige jaren voor de komst van een treinverbinding naar Stadskanaal en als het aan de lokale fractie ligt wordt deze doorgetrokken naar Emmen. De provinciale afdeling van de partij heeft wat betreft de verbinding naar Stadskanaal het standpunt overgenomen. Afgelopen maandag bracht lijsttrekker Stieneke van der Graaf een bezoek aan Stadskanaal, waar ze onder meer het nieuwe pand van Noorderpoort bezocht.