Nieuwe succesvolle kookworkshop POSO

HOOGEZAND - Koken 50 plus HOOGEZAND – Dit seizoen staan er op de POSO activiteitenagenda ook kookworkshops voor vijftig plus mannen in de gemeente. Na het succes van de eerste kookworkshop, hadden ze donderdagmiddag 12 maart de opdracht om een ‘Hollandse Pot’ te koken.

Tien stoere mannen hadden zich verzameld in het kooklokaal van het dr. Aletta Jacobs College aan de van Heemskerckstraat. In de startblokken voor de zuurkool ovenschotel met uitgebakken spekjes en een griesmeelpap. Hilarisch, binnen tien minuten een slachtoffer bij het aardappelen schillen, bloed! De buurman ernaast staat te zweten onder de hoeveelheid stoom bij het afgieten van de piepers en er vloeien tranen bij het uien snijden.

Gelukkig worden de mannen aan alle kanten bijgestaan door drie leerlingen van het praktijkonderwijs en zijn ze allen heerlijk geconcentreerd aan het werk onder leiding van docent Peter Tolman. Leerlingen Kaylee, Stephan en Jurriën doen binnen het praktijkonderwijs de opleiding Welzijn & Zorg en krijgen gemiddeld zes uur kookles per week. Zij geven de vijftig plussers handige tips tijdens het bereiden van de maaltijd, die de heren zich uiteindelijk onder het genot van een wijntje goed hebben laten smaken.

In samenwerking met het dr. Aletta Jacobs College organiseert POSO verschillende activiteiten, die jong en oud met elkaar verbinden. Hoe leuk is dat! De volgende kookworkshops staan gepland op 23 april ‘Italiaans koken voor beginners’ en 11 juni ‘Lekker Lente’. Er zijn nog een plaatsen vrij. Aanmelden voor activiteiten kan bij Angelique Meulenkamp, e-mail angelmeul@msn.com.