Henk Boels

 

JIPSINGBOERTANGE - Henk-Boels-en-Ton-van-Kesteren De 80 al gepasseerd en je nog fit genoeg voelen voor het opnemen van een singletje. Het is Henk Boels uit Jipsingboertange ten voeten uit. De nestor van het Nederlandstalige lied nam vorig jaar bij het WK nog een voetballiedje op en op verzoek van lijsttrekker Ton van  Kesteren hielp Boels de politieke partij PVV ook aan een liedje. De reacties in de pers waren wisselend.
Toch belette het Boels niet om ook Groot Groningen even te bellen. Of er ook een stukje over het liedje in de krant kan. Dat kan zeker, want het nummer zorgt in ieder geval voor reuring. “Het is toch leuk om te vermelden?”, vond Boels. “Ton van Kesteren belde me met de vraag of ik een liedje wilde inzingen voor de PVV. Dat hebben we op een middag bij Radio Westerwolde gedaan en het is me zelfs gelukt om Van Kesteren zelf voor de microfoon te krijgen.”
De titel van het lied luidt ‘Stem PVV en neem je familie mee’. Tenenkrommend, zo vond The Post Online. Het is Henk Boels in elk geval weer gelukt. “Zouden jullie er ook iets mee willen doen?” was zijn vraag. Dat willen we zeker, en Henk Boels uit Jipsingboertange is zowaar het Gronings Goed van deze week.