Jan Rolf ten Hove wil seizoen goed afsluiten met ZNC

ZUIDBROEK -Jan Rolf ten Hove ZUIDBROEK – Na twee prima jaren in de derde klasse gaat het dit jaar wat minder met ZNC. De stand op de ranglijst is wellicht ietwat geflatteerd, maar gezien de kwaliteiten van de ploeg zou de Zuidbroek Noordbroek Combinatie op een nacompetitieplaats moeten staan. Dat is niet het geval en volgens Jan Rolf ten Hove is het lastig om een oorzaak aan te wijzen. De mannetjesputter hoopt het seizoen af te sluiten met een plaats in het linkerrijtje.
“Het lukt dit jaar inderdaad niet zo goed”, begint Ten Hove. “We hebben natuurlijk te maken gehad met een trainerswissel, nadat Jan Rozema na afgelopen seizoen vertrok. Verder is Raoul Grasmeijer voor een jaar naar Australië vertrokken en zo’n speler mis je toch. Hij was erg belangrijk op het middenveld. Ook hebben we het geluk niet helemaal aan onze zijde. De afgelopen weken speelden we twee keer gelijk. De gelijkmaker viel telkens in de laatste minuten en soms zelfs in de laatste seconden van de wedstrijd. Nu wil ik niet afgeven op de scheidsrechter, maar tegen Amicitia hadden we de arbitrage ook niet mee. Dat kost toch zo’n zeven tot acht punten en hadden we bijvoorbeeld een grote kans gehad op de tweede periode.” En dat zouden voetbalvolgers wellicht ook verwachten van ZNC. Een degelijke ploeg met voorin twee spelers die het verschil kunnen maken zou de groenwitte brigade van trainer Ronald Sjabbens meer een rol van betekenis moeten kunnen spelen. Spelmaker Emiel Staal schoot er vorig jaar niet voor niets 41 doelpunten in en ook spits Joop Uuldriks – een kloon van Marnix Kolder – pakt normaliter zijn doelpuntjes mee. Beide aanvallers zijn dit seizoen qua cijfers wat minder op dreef en voor een ploeg als ZNC is dat direct te merken. Desondanks wordt er niet gevreesd voor de onderste plaatsen. “Nee hoor, we zien het allemaal rooskleurig in”, vervolgt Ten Hove. “Ik ben er niet bang voor dat we niet op een fatsoenlijke plek in de competitie eindigen. We zijn het er als groep ook wel over eens, met onze kwaliteiten moet het structureel beter. Voorheen viel het kwartje wél goed en behaalden we nacompetitie. Nu is dat even anders.”
Clubman
Een echte ZNC’er als Jan Rolf ten Hove raakt echter niet in paniek. Al vanaf de F’jes speelt de multifunctionele verdediger bij de club en een trainer doet nooit tevergeefs een beroep op Ten Hove, die in het verleden ook wel eens op het middenveld werd geposteerd. “Ik ben begonnen bij ZNC en ben inmiddels 29 jaar. Op mijn zeventiende maakte ik m’n debuut in het eerste. Ik denk ook dat wanneer een andere club me had gevraagd de overstap te maken, ik nee had gezegd. Het was anders geweest wanneer een club uit de Topklasse me gevraagd had, maar die kwaliteiten bezit ik ook niet, zo realistisch ben ik wel. Maar voor een club die één of twee klassen hoger speelt ga ik niet weg. Daarvoor is ZNC een te mooie club.” De keuze van Ten Hove valt te begrijpen, want ZNC zit weer in de lift. Daar waar het complex pakweg tien jaar geleden er enigszins verwaarloosd bijlag, heeft de vereniging de laatste jaren geïnvesteerd in haar accommodatie. Ten Hove weet wel hoe dit komt. “Destijds speelde het verhaal nog dat we bij Van der Valk een nieuw complex zouden krijgen, omdat FC Groningen in Zuidbroek een trainingsaccommodatie zou krijgen. Daarom is er jarenlang niet geïnvesteerd. Toen dat van de baan was heeft ZNC met man en macht de kantine opgeknapt en is de bestuurskamer verbouwd. Het ziet er nu allemaal weer mooi uit en er gebeuren mooie dingen. Er is rond het veld nog ruimte voor één reclamebord, de sponsorcommissie is goed bezig en ook de communicatie commissie doet goede dingen. Er is een eigen app gepresenteerd en de website ziet er uitstekend uit. ZNC staat er goed op richting de toekomst. In de jeugd lopen er een aantal talenten rond en we hopen bovenin de middenmoot te eindigen”, besluit Ten Hove zijn relaas.