Klap tot Klaploop is al 25 jaar een begrip in de regio

STADSKANAAL - Klap tot Klaploop Maandag 6 april

STADSKANAAL – Op maandag 6 april, Tweede Paasdag, maken de plaatsen Musselkanaal en Stadskanaal zich weer op voor een hardloopspektakel van jewelste. Het is dan namelijk traditiegetrouw tijd voor de Klap tot Klaploop. Dit jaar vindt het alweer voor de 25e keer plaats en men hoopt op een recordaantal van 2000 deelnemers.

Het is altijd een mooi gezicht op Tweede Paasdag. Deelnemende hardlopers beginnen met hun warming up en dat gebeurt dan in straten als de Nijverheidslaan en de Parklaan in Musselkanaal. Er wordt nog wat gerekt en gestrekt, en om twee uur ’s middags is de start van de hoofdloop. In één ruk vanaf Marktstraat in Musselkanaal naar Stadskanaal. Wedstrijdlopers lopen tien kilometer, recreanten kunnen kiezen uit vijf of tien kilometer.
De organisatie, onder leiding van voorzitter Jaap Duit is er in elk geval klaar voor. Bestuurslid Jan Prummel is erin geslaagd om naast de gebruikelijke Keniaanse enclave ook wedstrijdlopers uit Noorwegen en Engeland te strikken. “Ik kan de kwaliteit van de lopers uit Engeland en Noorwegen niet goed beoordelen en weet dus ook niet of ze serieuze concurrenten zullen zijn van de Kenianen. Maar het is duidelijk dat we ons verheugen op de komst van deze buitenlandse lopers. We hopen een beetje dat ze van topniveau zijn en mee kunnen met het tempo van de Kenianen.” aldus de wedstrijdsecretaris.  Het is een loop die de hardloopliefhebber eigenlijk niet kan laten lopen. Publiek is eigenlijk ieder jaar in ruime mate vertegenwoordigd en dat zorgt ervoor dat de deelnemende hardlopers op voldoende steun kunnen rekenen wanneer ze erdoorheen zitten. Voor-inschrijven kan nog tot en met 22 maart. Dan stopt voor deelnemers aan de wedstrijdloop, de wedstrijd voor wheelers, toertocht voor handbikers en de prestatielopen voor de jeugd over 1000 en 2000 meter, de mogelijkheid om zich in te schrijven. Voor deze deelnemers is geen na-inschrijving! Na-inschrijving is op zaterdag 4 april van 13.00-18.00 uur in de kantine van het Noorderpoortcollege, Sportparklaan 5, 9502 CW  Stadskanaal en is uitsluitend mogelijk voor deelnemers aan de recreatielopen over 5 en 10 km, Nordic Walking/sportief wandelen en de bambinoloop. De bambinootjes (500 meter) kunnen zich op de wedstrijddag ook nog inschrijven bij de start in Musselkanaal. Elk jaar wordt een Goed Doel verbonden aan de Klap tot Klaploop. Het bestuur heeft voor haar vijfde lustrum gekozen voor het lokale doel ReumActief. Voor-inschrijven kan dus nog tot 22 maart en dat kan via www.klaptotklaploop.nl of www.inschrijven.nl. Het is aan te raden, want de Klap tot Klaploop is een begrip. Welke Knoalster heeft niet ‘even’ gekeken op Tweede Paasdag? Zowel deelnemers als het publiek kunnen de dag niet overslaan, de 25e editie van de Klap tot  Klaploop belooft een groots succes te worden.