Ondernemersvereniging Oude Pekela zit weer in de lift

Ondernemersvereniging Oude Pekela Promotiebeurs moet groei zichtbaar maken

OUDE PEKELA – Het zijn mooie tijden voor de Ondernemersvereniging Oude Pekela. Na een mindere periode van een dalend ledenaantal groeit de vereniging weer in verschillende opzichten. Een nieuw bestuur en een goede start hebben ervoor gezorgd dat er weer positief elan is binnen de OOP. Voorzitter Jakob Zwinderman is tevreden. Hij kijkt dan ook reikhalzend uit naar de Ondernemers Promotiebeurs in Oude Pekela, die op zaterdag 21 maart wordt gehouden.

Momenteel kent de vereniging 74 leden, maar begin vorig jaar zag de situatie er minder hoopvol uit. Het oude bestuur wilde het stokje overdragen. “Er was weinig leven in de vereniging”, weet de nieuwe voorzitter Jakob Zwinderman nog. “Janneke, mijn vrouw, zei tegen me: ‘wil jij eens kijken?’ Zij zat namelijk in het bestuur. Ik ben in gesprek gekomen met een aantal personen die zich ervoor wilden inzetten en we zijn aan de slag gegaan. Een van de eerste dingen die we gedaan hebben is het organiseren van een bijeenkomst waarbij we de plannen hebben ontvouwd. Dat deden we in combinatie met de aanwezigheid van Henk de Haan, die op zijn eigen wijze de avond opleukte. Dat zorgde voor een mooie sfeer en trok een heleboel mensen over de streep. Sindsdien gaat het weer crescendo.” De Pekelders merken die verandering ook. Want het nieuwe bestuur van de Ondernemersvereniging Oude Pekela zag het ledenaantal toenemen en samen met de winkeliers werd er een winkelweek in Oude Pekela georganiseerd. “Wat daarbij cruciaal is geweest dat er een aantal enthousiaste mensen zijn ingestapt. Het bestuur bestaat op één persoon  na uit een nieuwe club”, vervolgt de preses. “Dat geeft ook een bepaalde schwung en de gemeente Pekela denkt en werkt ook behoorlijk goed mee. Ze zijn ook lid van de vereniging.”
Grote diversiteit
Om deze ontwikkelingen te continueren organiseert de OOP op zaterdag 21 maart een Ondernemers Promotiebeurs aan de Raadhuisweg 1 in Oude Pekela. Op het terrein van de familie Stutvoet zullen pakweg 25 ondernemers zich met een stand presenteren aan het publiek en de OOP verwacht de toeloop van diverse ondernemers en belangstellenden die komen om te netwerken en om zaken te doen. “De diversiteit van de Pekelder ondernemers is groot. Er is van alles in Pekela te koop en te halen en dat willen we laten zien. We willen aan iedereen duidelijk maken dat het in Pekela goed wonen, werken en zakendoen is. Pekela hoort weer positief op de kaart te staan!”
Dat de Ondernemersvereniging Oude Pekela weer leeft blijkt wel uit het feit dat eenderde van de leden al een beursstand heeft. “En ze onderscheiden zich, want de ondernemers hebben allemaal mooie aanbiedingen, maken het heel aantrekkelijk voor bezoekers om langs te komen”, vervolgt Zwinderman. “De promotiebeurs vindt plaats in de oude touringcarloods van Stutvoet Reizen. Dat geheel zijn we momenteel druk aan het aankleden om het nog aantrekkelijker te maken. We willen namelijk wel professionaliteit uitstralen.” De Promotiebeurs voor Ondernemers vindt zoals gezegd plaats op zaterdag 21 maart tussen 10.00 en 17.00 uur. Pakweg 25 ondernemers presenteren zich en bezoekers zijn van harte welkom. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro en het voordeel is dat het entreekaartje ook direct het lot is voor een mooie prijs. De ondernemers hebben al mooie prijzen toegezegd.