Prijzenregen bij Noorderpoort en Ubbo Emmius in Stadskanaal!

STADSKANAAL - Noorderpoort Vakkanjers STADSKANAAL – Het kan niet op voor de leerlingen van Noorderpoort/Ubbo Emmius  in Stadskanaal. Diverse afdelingen hebben talent in huis die vorige week op verschillende fronten zich hebben bewezen. Zo is er de Junior Vakkanjer Wedstrijden in Bolsward, waarbij Noorderpoort tweede werd bij de teamwedstrijd ‘Festivalbike’ en het duo Sven Teuben en Ricardo Hadderingh van de onderwijsinstelling won zelfs bij de elektrische installatie voor mobiele veldkeuken. Verder was de prijzenoogst als volgt: nil-lassen: Faroen Klasens (4e noord Nederland) Jacob Germs (2e noord Nederland). SkillsTalents: Luuk Woudberg, Joël Zemering, Nisah Bijkerk. (Als team 4e van Nederland) en Juniorvakkanjers: Liam Sedda, Berend Fledderman, Niels van der Meer, Maico Hommes, Jimmy Mom. (Als team 2e van Noord Nederland) en een eerste prijs voor Sven Teuben en Ricardo Hadderingh. De teams werkten onder de bezielende leiding van docenten Ger Eling, John Hartkamp, Jeroen Wever en Harm Kruit Het SKILLS Team voertuigen en techniek onder leiding van docenten Marinus van der Werff en Kor Postema blonk eveneens uit. Robert Wiegman, Gerben Heidekamp en Bjorn Lem lieten zich van hun beste kant zien. Bij de landelijke wedstrijden werden ze in hun  categorie 4e. Ook de leerlingen van Handel en Administratie, onder de bezielende leiding van docente Tineke Zijlstra, wisten bij de landelijke finale van SKILSS Talent uit te blinken. De leerlingen uit de vierde klas kader zijn Melissa Hulzebos, Alma Meijer en Gijs Scheper. Drie teams van Noorderpoort Stadskanaal mogen de school dus vertegenwoordigen bij deze SKILLS wedstrijden.
Alsof het niet genoeg was deden er ook nog vier leerlingen mee aan de beroepenwedstrijd van het SSPB in Hoogezand-Sappemeer.. Noorderpoort was bij beide onderdelen, metselen en timmeren vertegenwoordigd. De leerlingen van docent Erik Nuus hebben zich eveneens laten gelden. Jan van der Laan mag zich provinciaal kampioen noemen bij het metselen en Jordy Blom werd bij het timmeren tweede.  Luuc Vos en Justin Oost grepen helaas net naast de prijzen.