SJS van de leg; Noordster klopt Hoogezand

Overzicht amateurvoetbal

REGIO – Na een uitstekende fase is SJS het de laatste weken even kwijt. Er is al een maand niet meer gewonnen, al valt een nederlaag tegen koploper ZZVV te verklaren. Noordster is erin geslaagd Hoogezand te verslaan en ZNC pakte de punten op bezoek bij Veendam 1894. Kortom, wederom een mooi voetbalweekend in Oost-Groningen.
SJS leek zo mooi  op weg naar een mooie eindklassering op de ranglijst, maar heeft al een maand niet meer gewonnen. Ook tegen koploper ZZVV werd er verloren, al valt een 3-2 nederlaag tegen de lijstaanvoerder nog te billijken. Nacompetitie lijkt echter verder weg dan ooit en voor hoofdtrainer Loewie Piebes rest de taak om het seizoen niet als een nachtkaars te laten eindigen. Roy Breedveld en Ronald Zuidema maakten de treffers in het Drentse Zuidwolde. Ook Onstwedder Boys en SC Scheemda verloren weer eens. De twee ploegen lijken op degradatie af te stevenen, want op de eigen Boskamp was Veenhuizen met 3-1 te sterk voor de Oranjehemden en Scheemda moest op in Hoogeveen bezoek haar meerdere erkennen in De Weide. Een treetje lager heeft SV Mussel voor een daverende verrassing gezorgd door subtopper Willemsoord met 1-0 te verslaan. De ploeg van trainer Jan Moes is nog wel hekkensluiter, maar is concurrenten Sleen en Smilde’94 op respectievelijk één en twee punten genaderd. Peter Boxem was het goudhaantje op de Slenk. In die andere vierde klasse won HS’88 met 2-0 van Noordpool UFC. De zege was noodzakelijk om het gat tussen de onderste plaatsen te vergroten. In Hoogezand waren Niels Londeman en Mark Stol trefzeker. Klassegenoot VVS lijkt zich te kunnen opmaken voor de vijfde klasse, want op de Esserberg was Be Quick zaterdag met 5-0 te sterk.
Zondag
Een dag later is WVV erin geslaagd zich te handhaven in de subtop van de eerste klasse. Op bezoek bij vv Emmen werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Gert Nieboer zette de ploeg van Robert Bos na 25 minuten op voorsprong, maar tien minuten later maakte Wouter Beijering alweer de gelijkmaker voor Emmen. WVV staat momenteel zevende met 26 punten. In de tweede klasse mocht Noordster het thuis opnemen tegen Hoogezand. De Pekelders doen het wederom erg goed en dankzij twee treffers van goalgetter Kees Dun werden de Hoogezandsters opzij gezet met 2-1. Remco de Haas maakte het enige doelpunt voor de bezoekers, die een plekje in de middenmoot hebben verworven.
Voor Veendam 1894 lijkt de vierde klasse een stap dichterbij te zijn gekomen. Thuis tegen ZNC hoopte de ploeg van trainer Patrick Beek te laten zien in de derde klasse thuis te horen, maar Joop Uuldriks gooide roet in het eten. Hij maakte de enige treffer aan de Langeleegte en daardoor won ZNC met het minimale verschil: 0-1.
In diezelfde klasse won Heiligerlee op bezoek bij Bellingwolde. De Kloosterholtjers waren met liefst 4-1 te sterk voor de grensbewoners, waar sterkhouder Teun Gerrits tot overmaat van ramp aankondigde te zullen stoppen met amateurvoetbal wegens aanhoudende knieproblemen. Voor Heiligerlee waren Niels van Delden, Mike Otter (2x) en Pascal Jonker trefzeker, Jan Bahlmann was de enige Bellingwolder die wist te scoren.
Muntendam kon koploper FC Lewenborg niet bedwingen, want het verloor op eigen veld met 4-1 van de Stadjers. Jarno Drent maakte de enige Muntendammer treffer. Subtopper Wildervank speelde met 3-3 gelijk tegen Siddeburen. In Siddeburen scoorden Peter Mans en Jarno Vondeling (2x) voor de roodhemden. In de ‘Drentse’ derde klasse kwam Musselkanaal niet verder dan 1-1 in Zuidlaren tegen ZFC.
In de kelder van het amateurvoetbal nam Westerwolde een voorschot op de titel, door de derby tegen Sellingen met 4-3 te winnen. In een enerverende wedstrijd kwam Westerwolde na tien minuten op voorsprong via Martin Smit, maar Rik Bos scoorde niet veel later de gelijkmaker. Invaller Bartel Geleijnse was daarna beslissend. Hij werd eerst neergelegd in het strafschopgebied van Sellingen, waardoor Arjen Heidekamp via een strafschop de 2-1 maakte. Vlak voor rust werkte Roy de Jong een voorzet van Geleijnse binnen.
Na rust zette De Jong Westerwolde op 4-1. Het werd echter nog spannend, want met nog twintig minuten spelen scoorde Rik Bos de 4-2 en even later werd het zelfs 4-3 via Baruch Venema. Daar bleef het bij, waardoor Westerwolde lijstaanvoerder blijft in de vijfde klasse.